Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην ανδρών και γυναικών – Αττάλεια Τουρκίας

27/03/2021

Το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην ανδρών και γυναικών. Αθλητές και αθλήτριες είχαν στόχο την επίτευξη επιδόσεων εν όψει των Πρωταθλημάτων Ευρώπης και των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκυο. Στο αγώνισμα των 20 χλμ. γυναικών συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς τέσσερις αθλήτριες. Οι: Παναγιώτα Τσινοπούλου (ΓΣ Βέλος Παλαιού Φαλήρου), Χριστίνα Παπαδοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ), Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) και η Κυριακή Φιλτισάκου (ΑΓΣ Ν. Ιωνίας Ανατολή).

Η αθλήτρια του Συλλόγου μας Κυριακή Φιλτισάκου συμμετείχε εκτός συναγωνισμού για το λόγο ότι δεν είχε επίσημη καταγεγραμμένη επίδοση στο αγώνισμα των 20 χλμ.

Η αθλήτριά μας όμως τερμάτισε ΠΡΩΤΗ μεταξύ των Ελληνίδων αθλητριών και ΤΡΙΤΗ στη γενική κατάταξη, επιτυγχάνοντας επίδοση 1:32.23, η οποία αποτελεί μεγάλη βελτίωση της ατομικής επίδοσής της.

Κατά τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 35 χλμ. (2η θέση), που διεξήχθη στα Μέγαρα, είχε «πέρασμα» στα 20 χλμ. σε χρόνο 1:39.46. Η 21χρονη Κυριακή Φιλτισάκου έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ με αυτή την εμφάνισή της ανέβηκε αρκετές θέσεις στο Ολυμπιακό ranking και έβαλε υποψηφιότητα για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.