Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35χλμ. βάδην – Μέγαρα

28/02/2021

Την Κυριακή το πρωί 28 Φεβρουαρίου έγινε στην Πάχη Μεγάρων (περιοχή Βαρέα), το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 35 χλμ Ανδρών και Γυναικών.

Το αγώνισμα των 35χλμ διεξήχθη για πρώτη φορά, μετά από απόφαση της IAAF. Για την κατηγορία των γυναικών ήταν μία πολύ μεγάλη απόσταση, αφού μέχρι και το 2020 η μεγαλύτερη απόσταση ήταν τα 20χλμ.

Η πρωταθλήτριά μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ πήρε το βάφτισμα σ’ αυτή τη μεγάλη απόσταση και απέδειξε την πολύ καλή φυσική της κατάσταση. Κατετάγη δεύτερη στην κατηγορία των γυναικών και τρίτη στη γενική κατάταξη με τον καταπληκτικό χρόνο 2 ώρες 55΄.15″. Η Κυριακή για πολύ λίγο δεν επέτυχε το όριο (2 ώρες 54΄.00″), για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διοργανωθεί το 2022 στο Όρεγκον. Το ένα λεπτό το έχασε στα τελευταία 6χλμ, κυρίως λόγω του ανέμου.

Η Κυριακή πέρασε τα 20χλμ σε χρόνο 1 ώρα 39΄.46″, επιτυγχάνοντας επίδοση η οποία είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής (για τα 20χλμ), του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα γίνει στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, εξασφαλίζοντας από τώρα τη συμμετοχή της στον αγώνα αυτόν. Ο επόμενος στόχος της τώρα, αφού δοκίμασε τις ικανότητες σε τόσο μεγάλη απόσταση, είναι να της δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει πάλι σε κάποια ανάλογη επίσημη διοργάνωση, για να βελτιώσει την επίδοσή της.