Δραστηριότητες

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου διακρίνονται: α) στις καθαρά αθλητικές, β) στην κοινωνική του δράση και γ) στις πολιτιστικές.
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ: Ο Σύλλογός μας μετέχει με τους αθλητές του σε όλα τα επίσημα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ, στις ημερίδες που διοργανώνουν άλλοι επίσημοι Σύλλογοι της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, αλλά και σε λαϊκούς αγώνες δρόμου, ανά την Ελλάδα. Ο Σύλλογος έχει δημιουργήσει «φυτώριο» δρομέων και πάντοτε ενθαρρύνει όσους ενδιαφέρονται για το απλό άθλημα του τρεξίματος. Το φυτώριο αυτό σήμερα αριθμεί στους 40 δρομείς, που μετέχουν τακτικά σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, καθώς και σε μαραθώνιους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Σύλλογός, από την ίδρυσή του, μετέχει σε δύο μεγάλες διοργανώσεις που γίνονται κατ' έτος μέσα στο Δημοτικό Στάδιο: α) Μπλόκο Καλογρέζας, (σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας), με επίσημους αγώνες στίβου για αθλητές της δύναμης του ΣΕΓΑΣ και μαθητές σχολείων, καθώς και αγώνες δρόμου σε δημόσιο δρόμο, και β) Αγώνες δρόμου για όλα τα σχολεία της Νέας Ιωνίας, νηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, που ξεπερνούν τα 40 συνολικά, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν., τους Συλλόγους Γονέων και την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων. Ο Σύλλογος έχει την οργανωτική και τεχνική υποστήριξη των πιο πάνω δύο αγώνων. Ο Σύλλογος επίσης έχει διοργανώσει αρκετές ημερίδες με την επωνυμία ΙΩΝΙΚΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ή ΙΩΝΙΚΑ, που συγκέντρωσαν το πανελλήνιο ενδιαφέρον.
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ: Μετέχει σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου και έχει συνεργαστεί με φορείς και Συλλόγους του Δήμου στη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων με θέματα ευρέος ενδιαφέροντος: Δωρεά Οργάνων, Διατροφή των παιδιών, Αθλητισμός στη Μικρά Ασία, βράβευση διακεκριμένων προσώπων. Μετέχει κάθε χρόνο στο θεσμό του Δήμου ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ. Φυσικά ο Σύλλογος, πιστός στα πατροπαράδοτα έθιμα, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του, κατά την διάρκεια της οποίας βραβεύει αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, που πέτυχαν στα ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και όσους είχαν πανελλήνιες νίκες. Ακόμη βραβεύει πρόσωπα της κοινωνίας μας που αξίζουν την ιδιαίτερη τιμή. Κάθε χρόνο, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιεί εκδήλωση μέσα στο Δημοτικό Στάδιο και μπροστά στα γραφεία του, που περιλαμβάνει αγώνες, κυρίως για τις μικρές ηλικίες των παιδιών, και στη συνέχεια μεγάλη γιορτή με ψητά στα κάρβουνα, άφθονο κρασί και αναψυκτικά, αλλά και τραγούδι για να ολοκληρωθεί το κέφι.
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ: Έχει τακτική και συνεπή συμμετοχή στις κοινωνικές δράσεις του Δήμου. Μετέχει στην Επιτροπή Υποστήριξης της Στέγης Ανηλίκων, μαζί με 23 άλλους Συλλόγους. Αποτέλεσμα της συνεργασίας και κινητοποίησης των Συλλόγων μας και του Δήμου ήταν να επιλυθούν αρκετά προβλήματα της Στέγης και να υπαχθούν δια Νόμου αρκετές δαπάνες στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Ο Σύλλογος είναι ιδρυτικό μέλος του Νομικού Προσώπου του Δήμου για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις, με την επωνυμία «ΙΡΙΔΑ». Μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο και είναι «ο νονός» του διακριτικού τίτλου «ΙΡΙΔΑ».
Εκπρόσωπος του Συλλόγου μετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου.
Μέλη του Συλλόγου μετέχουν στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Τα μέλη μας και οι αθλητές μας, εκ πεποιθήσεως εθελοντές, μετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο της Αθήνας, τον αφιερωμένο στον ειρηνιστή και βαλκανιονίκη του στίβου Γρηγόρη Λαμπράκη, που γίνεται κάθε φθινόπωρο στην Κλασική Διαδρομή, με ομάδα άνω των 30 μελών και αθλητών, τόσο στη διαδρομή, όσο και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εθελοντική προσφορά έχει ακόμη στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, με την επωνυμία «Ημιμαραθώνιος Ακρόπολη».
Έχει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις φορέων για την μη παραχώρηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Γαλατσίου σε ιδιωτική επιχείρηση, καθώς και σε δράσεις για την προστασία του πράσινου και του περιβάλλοντος.

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.