Οκτ18

31ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άλλη μία πολύ σοβαρή εκδήλωση γράφτηκε στην ιστορία.

31οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

IMG 7576

   Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας οι 31οι Αγώνες Δρόμου για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Σχολείων της Ν. Ιωνίας (των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων), τα Νηπιαγωγεία, τα ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. (Νηπιακοί Σταθμοί του Δήμου), το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Ειδικό Σχολείο (ΣΜΕΑ), που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης καIMG 7647ι Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ν. Ιωνίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Ν. Ιωνίας και ο Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ».

IMG 7582

   Οι φετινοί αγώνες ήταν αφιερωμένοι: στον «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ» την «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και την «ΠΡΟΣΦΟΡΑ». Σε τρεις λέξεις που αντιπροσωπεύουν μεγάλες ανθρώπινες αξίες.

   Οι συνδιοργανωτές είχαν μεριμνήσει και όλα ήταν έτοιμα το πρωινό αυτό της Κυριακής. Το Δημοτικό Στάδιο υποδέχθηκε παιδιά, γονείς και συγγενείς και οι αγώνες είχαν όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία.

   Των αγώνων προηγήθηκε το τελετουργικό, το οποίο σε κάθε διοργάνωση δίνει το στίγμα και το πνεύμα των αγώνων. Ξεκινήσαμε με τη μπάντα κρουστών, που αποτελείτο από μαθητές και μαθήτριες του 7ου Γυμνασίου, του 3ου και 5ου Λυκείου του Δήμου μας. Στο σημείο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί τους Διευθυντάς: κύριο Ιωάννου, κύριο Πανταγιά και κύριο Κανναβό των πιο πάνω σχολείων, καθώς και τον καθηγητή μουσικής κ. Καραμπερόπουλο και την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Σαλώμη Παναγιωτίδου (οι οποίοι συνόδευσαν την μπάντα κρουστών). Ακολούθησαν: η Ελληνική σημαία, το μεγάλο πανό με το μήνυμα της αφιέρωσης των αγώνων: «Εθελοντισμός, αλληλεγγύη, προσφορά» και μετά τα σχολεία, που το καθένα είχε κάτι πρωτότυπο να παρουσιάσει: σημαιούλες, χάρτινα χεράκια, ομοιόχρωμες φανέλες, χρωματιστά μαντήλια. Παιδιά όλων των ηλικιών, τα οποία απόλαυσαν την παρέλαση και το συνεχές χειροκρότημα των φιλάθλων. Έγινε η έπαρση σημαίας και μετά όλα τα παιδιά είπαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

   Το ποίημα με θέμα το μήνυμα των αγώνων απήγγειλε η μαθήτρια γυμνασίου Μιχαέλα Μίζη.

   Στη συνέχεια η Οργανωτική Επιτροπή με απόφασή της βράβευσε: την Ομάδα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. και τον κύριο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ επιχειρησιακό επικεφαλής της ομάδας, Διασώστη, και Εκπαιδευτή Εκπαιδευτών, για την πολύτιμη προσφορά τους κατά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, την 23η Ιουλίου 2018, καθώς και για τις ημέρες που επακολούθησαν. Σημειώνεται ότι η ανωτέρω Ομάδα ανήκει στο παράρτημα της Πάτρας και η πενταμελής αντιπροσωπεία της ομάδας ήλθε από την Πάτρα ειδικά για το σκοπό αυτό. Μετά βράβευσαν τον κύριο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗ, για την πολύτιμη καθώς και την πολύχρονη προσφορά του, τόσο για τη δημιουργία, όσο και για τη διατήρηση του θεσμού των Μαθητικών Αγώνων του Δήμου Ν. Ιωνίας επί 31 χρόνια. Οι βραβευόμενοι αφού ευχαρίστησαν την Οργανωτική Επιτροπή έκαναν αναφορά στο ανιδιοτελές έργο τους.

IMG 7722

   Εδώ έλαβε τέλος το σύντομο τελετουργικό και αμέσως μετά ξεκίνησε το αγωνιστικό. Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλε μαθήτρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου.

   Και ξεκίνησαν οι αγώνες με τα μικρούλια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου να «ανοίγουν την αυλαία» και να χειροκροτούνται ιδιαίτερα από όλους τους φιλάθλους για την αγωνιστικότητά τους. Ακολούθησαν τα νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και στο τέλος έγιναν οι αγώνες των μπαμπάδων και των μαμάδων που έτρεξαν 400 μ. και σκυταλοδρομία 4Χ100. Όλα ήταν πολύ όμορφα αυτό το πρωινό. Το Στάδιο πλημμύρισε και φέτος με χρώματα, χαρούμενες φωνούλες, με χειροκροτήματα, αλλά και καρδιοχτύπια και αγωνία και λίγα δάκρυα.

   Τα τρία πρώτα παιδιά κάθε σειράς κάθε αγωνίσματος τιμήθηκαν με μετάλλιο και στεφάνι ελιάς. Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ένωσης Γονέων επιμελήθηκαν και έφτιαξαν περισσότερα από 250 στεφάνια. Επισημαίνεται ότι αρκετά παιδιά πέτυχαν πολύ καλές επιδόσεις.

   Ο Ο.Π.Α.Ν. διέθεσε όλους τους γυμναστές του Οργανισμού και είχε την κάλυψη όλων των εξόδων της διοργάνωσης και της ιατρικής υποστήριξης.

IMG 8062  Ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» επίσης διέθεσε όλους τους προπονητές του. Η Ένωση με μέλη του Δ.Σ. βοήθησε σε επίκαιρες θέσεις. Οι Σύλλογοι γονέων με αρκετά μέλη τους συνόδευσαν τα τμήματα των σχολείων τους και βοήθησαν σε διάφορους τομείς.

   Σημαντικότατη βοήθεια προσέφεραν και αυτή τη χρονιά: η νοσηλεύτρια (εθελόντρια) κυρία Ανδρόνη και ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας κ. Δελατόλας

     Το έπαθλο «για τον αθλητή που δεν νίκησε» απονεμήθηκε μετά από κλήρωση στην μαθήτρια της 3ης Δημοτικού του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μπουγιουκλή Αφροδίτη.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Γκότσης, η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Θωμαΐδου, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χατζηκωνσταντίνου, κ. Χατζηϊωάννου, κ. Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ και Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αμανατίδης και κ. Καρυπίδης αντίστοιχα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Καναβός ( της Δημοτικής παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και Διευθυντής του 3ου Λυκείου), οι Διευθυντές του 7ου Γυμνασίου κύριος Ιωάννου, του 5ου Λυκείου κ. Πανταγιάς, του 9ου Δημοτικού κ. Παπασπυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελευθερούπολης κ. Χούσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Τσεκούρας (και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής), ο Πρόεδρος της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Βασιλείου και όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου, Πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων.

Δημοσιογραφική κάλυψη από τη δημοσιογράφο της ΙΟΝΙΑΝΕΤ κ. Σούγια.

   Αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των διοργανωτών.

IMG 7855IMG 8278IMG 7979

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.