Οκτ24

Συμμετοχές σε αγώνες, διεθνείς διακρίσεις, αναζήτηση των ανθρώπινων ορίων και νίκες αθλητών της ΑΝΑΤΟΛΗΣ….

Άλλο ένα ΤΡΙΗΜΕΡΟ (Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή), γεμάτο αγώνες δρόμου, από 5 χλμ. μέχρι και 164 χλμ. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ανατολής δίνουν το παρόν, αγωνίζονται, τερματίζουν και κάποιοι ανεβαίνουν και στο βάθρο. Αναλυτικά αυτό το τριήμερο είχαμε τους πιο κάτω αγώνες:

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου Υπερμαραθώνιος Ροδόπης, 101 μίλια ή 164 χλμ.

Ένας αγώνας μεγάλης δοκιμασίας όλων των δυνάμεων και ικανοτήτων του ανθρώπου. Για 4η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην Ακριτική Ροδόπη ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας δρόμου στην Οροσειρά της Κεντρικής Ροδόπης, με υψομετρική διαφορά +8.000 μ. Η εκκίνηση δόθηκε στις 6 το πρωί της Παρασκευής και είχε χρονικό όριο τερματισμού 40 ώρες. Στον αγώνα αυτό συμμετείχε για 2η χρονιά ο αθλητής μας υπεραποστάσεων Παύλος Διακουμάκος, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 33 ώρες 52΄.52΄΄ . Τερμάτισαν συνολικά 86 δρομείς. Ο Παύλος τερμάτισε στην 34η θέση βελτιώνοντας κατά πολύ το ατομικό του ρεκόρ.

Και μόνο να διαβάζει κανείς 101 μίλια ή 164 χιλιόμετρα ζαλίζεται. Ο αγώνας αυτός είναι από τους πιο όμορφους λόγω του φυσικού κάλους της οροσειράς της Ροδόπης. Οι αθλητές ξεκινούν με τις σωματικές τους δυνάμεις και στη συνέχεια αναμετρώνται με κάτι το δυσθεώρητο, αναζητώντας τα ανθρώπινα όριά τους, που όμως μετουσιώνονται, εξαϋλώνονται και γίνονται ιδέα, όρια ψυχής και πνεύματος.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 1ος Λαμπράκειος αγώνας δρόμου 10.000 μ. στη Νίκαια.

Έλαβε μέρος ο αθλητής μας Ηλίας Στροφύλας, ο οποίος τερμάτισε στη 13η θέση με χρόνο 41΄.56΄΄ . Συνολικά τερμάτισαν 196 αθλητές. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον αγωνιστή της Ειρήνης και της Δημοκρατίας Γρηγόρη Λαμπράκη, που δολοφονήθηκε (ως γνωστό) στη Θεσσαλονίκη για τις ιδέες του το 1963.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 37ος Αγώνας Δρόμου Ψυχικού – Φιλοθέης 5 χλμ. και 10 χλμ.

Στον αγώνα των 5.000 μ. έλαβε μέρος η αθλήτριά μας Τάνια Γούπου, η οποία τερμάτισε πρώτη μεταξύ των γυναικών και 3η στη γενική κατάταξη, με χρόνο 20΄. 12΄΄. Συνολικά τερμάτισαν 236 αθλητές. Η αθλήτριά μας Τάνια Γούπου στρέφεται πλέον στις μεγάλες αποστάσεις και επιτυγχάνει τη μία μετά την άλλη τις νίκες.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου Μαραθώνιος ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.

Στην πανέμορφη Ολλανδική Πρωτεύουσα διεξάγεται κάθε Οκτώβρη ο Διεθνής αυτός Μαραθώνιος, που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, λόγω της επίπεδης και ευνοϊκής διαδρομής. Στον αγώνα συμμετείχε (όπως είχαμε προαναγγείλει) ο αθλητής μας ΚΟΥΡΤΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 2 ώρες και 59΄. 48΄΄. Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και τόσο ευνοϊκές, γιατί είχε υγρασία 95% και θερμοκρασία υψηλή για την εποχή (19ο).   Στο Μαραθώνιο τερμάτισαν συνολικά 12.201 αθλητές, ανάμεσα στους οποίους 22 Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι. Ο Κώστας Κουρτέλης κατέλαβε τη 2η θέση μεταξύ των Ελλήνων. Πρώτος νικητής του αγώνα ήταν ο Κενυάτης Bernard KIPYEGO, με χρόνο 2 ώρες 06΄. 22΄΄.

Το Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ συγχαίρει ιδιαίτερα όλους τους πιο πάνω αθλητές.

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Το  Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας οι αγώνες στίβου “Δημήτρης Βραϊμάκης” στους οποίους θα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

  • Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών οι αγώνες στίβου «38α ΟΡΣΙΠΠΕΙΑ 2019» στους οποίους θα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.