Νοε11

Οι αθλητές της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» τίμησαν την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ…

  

Μέσα σε μία ατμόσφαιρα που θύμιζε τις ημέρες του ’40, εορτάστηκε στο Δήμο μας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Η Λεωφόρος Ηρακλείου ήταν, όπως πάντα, σημαιοστολισμένη και πολύς κόσμος είχε καταλάβει όλα τα πεζοδρόμια, για να παρακολουθήσει την παρέλαση.

Από τα μεγάφωνα η φωνή του εκφωνητή του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών ανήγγειλε την εισβολή των Ιταλών, η φωνή της Σοφίας Βέμπο αντιλαλούσε: «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά…» και ο εκφωνητής του Δήμου μας, έδινε τον τόνο της μέρας αυτής, με τα δικά του σύγχρονα μηνύματα.

   Ο Σύλλογός μας έλαβε μέρος κι εφέτος με αντιπροσωπευτικό τμήμα του και τα παιδιά της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» τίμησαν το Ηρωικό Έπος του ’40.

   Μετά την εκφώνηση του «πανηγυρικού» από το Δήμαρχο κ. Γκότση, άρχισε η παρέλαση των διαφόρων τμημάτων. Προηγήθηκαν τα τμήματα των πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας, ακολούθησαν τα Συστήματα των Προσκόπων και αμέσως μετά παρήλασαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ». Στη συνέχεια παρήλασαν όλα τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και η παρέλαση έκλεισε με τα Λύκεια.

   Ήταν όλα τόσο όμορφα αυτό το πρωινό και τα παιδιά της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ήταν τόσο υπέροχα!!. Μαθητές, μαθήτριες, μέλη συλλόγων, χορευτικά τμήματα, πρόσκοποι, όλοι αντάμα τίμησαν αυτούς που εκείνα τα χρόνια τόλμησαν να αντισταθούν στον πανίσχυρο Γερμανικό Άξονα και έγραψαν ηρωικές σελίδες στην ιστορία μας. Η άποψη του Συλλόγου μας είναι ότι όλα τα παιδιά πρέπει να μετέχουν ενσυνείδητα σε τέτοιας μορφής εκδηλώσεις (με τα σχολεία τους, με τους συλλόγους τους), γιατί, πιστεύουμε, ότι έτσι διατηρείται η μνήμη και η παράδοση. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η προσπάθεια του Συλλόγου μας. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και πρέπει να είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.

   Τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην παρέλαση ήταν:

Αμπάς Μάρκος, Αρκαδινός Βαγγέλης, Δημητριάδη Αποστολία, Κάβαλος Μανώλης, Καϊμακάμη Χριστίνα, Καϊμακάμης Νικόλας, Καπέτη Φιλιώ, Κοτσώνα Ασημίνα, Λαζαρίδου Δανάη, Λαντέρκι Νεφέλη, Μαλάι Γκάμπριελ, Μαυροδόντης Φάνης, Μπούρχας Ρωμανός, Μπούχαλη Μαρία, Παναγιωτίδη Αναστασία, Παναγόπουλος Φίλιππος, Σκαρλάτου Λυδία, Τρύφωνα Θεοδώρα, Τρύφωνας Νικόλαος, Τσισμετζόγλου Σπύρος, Φραντζέσκου Άννα- Μαρία

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  • Το  Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας οι αγώνες στίβου “Δημήτρης Βραϊμάκης” στους οποίους θα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

  • Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Μεγαρέων Ολυμπιονικών οι αγώνες στίβου «38α ΟΡΣΙΠΠΕΙΑ 2019» στους οποίους θα συμμετέχει και ο Σύλλογός μας.

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.