Νοε01

Οι «μαχητές» στη….. Μάχη του Μαραθωνίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πολλοί κι εφέτος οι «μαχητές» στη….. Μάχη του Μαραθωνίου.

 

   Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 θα διεξαχθεί ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο αφιερωμένος στον Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

   Στην πιο πάνω διοργάνωση υπάγεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου.

Ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας είναι και πάλι παρών με τους Μαραθωνοδρόμους αθλητές του, αλλά και με τη μεγάλη ομάδα φιλάθλων Μαραθωνοδρόμων, από το «φυτώριο» Μαραθωνοδρόμων, όπως το έχουμε ονομάσει.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν: ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΙΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΣΧΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ, ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, και ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ.

Στη μεγάλη ομάδα των φιλάθλων έχουμε τις συμμετοχές:

     
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Σ    
ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΒΡΥΝΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΓΛΗΓΟΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,    
ΓΟΥΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΔΑΡΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΔΕΛΗΝΙΚΟΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ,    

ΖΑΝΤΡΑΒΕΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΘΕΟΔΩΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΚΑΚΚΑΒΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΠΕΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΚΟΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΟΡΡΕΣ ΜΑΡΚΟΣ, ΚΡΟΥΣΤΑΛΗΣ ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ, ΛΑΖΟΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΛΙΟΦΑΓΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΛΟΥΒΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΥΡΟΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚ., ΜΟΥΡΓΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΠΑΛΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΠΑΛΣΗΣ ΝΙΚ., ΜΠΑΧΑΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΜΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΜΠΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ, ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΙΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΡΟΥΣΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΣΟΥΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΤΟΨΗ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΨΑΡΡΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ.

Την ίδια ημέρα της διεξαγωγής του Μαραθωνίου θα διεξαχθούν και οι Αγώνες 5 και 10 χιλμ. στους οποίους θα συμμετάσχουν:

10.000 Μ.:

ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΛΑΜΠΡΙΝΗ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΓΑΒΡΙΗΛ ΜΑΡΙΑ, ΖΟΛΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ., ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΟΡΔΑ ΖΩΗ, ΚΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΡΑΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΕΡΤΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΡΗΠΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ ΚΩΝ. ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

5.000 Μ. ΠΡΩΪ:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΔΑΦΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ.

Είναι γνωστό ότι κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου κυρίως για μικρά παιδιά, τους οποίους θα διοργανώσουν οι Δήμοι της διαδρομής.

Οι συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση ξεπέρασαν τις 55.000 δρομέων και για πρώτη φορά έκλεισαν δύο (περίπου) μήνες νωρίτερα.

Ο Μαραθώνιος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη ξεκίνησε το 1983 και έχει φθάσει σήμερα να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων Μαραθωνίων, από την άποψη της οργανωτικής υποστήριξης.

Η δική μας Αυθεντική διαδρομή είναι η δυσκολότερη διαδρομή, γι’ αυτό οι επιδόσεις υπολείπονται των επιδόσεων που έχουν επιτευχθεί σε άλλες πόλεις, κυρίως της Ευρώπης.

Αναφέρουμε τα ρεκόρ Μαραθωνίου:

για τους άνδρες του Κενυάτη KIPCHOGE 2:01.39. που επετεύχθη στις 16.9.2018, στη διαδρομή των ρεκόρ του Μαραθωνίου του Βερολίνου,

και για τις γυναίκες της Αγγλίδας RADCLIFE, 2:15.25, ακατάρριπτο από το 2003, που το πέτυχε στην πατρίδα της το Λονδίνο.

Από Ελληνικής πλευράς το ρεκόρ κατέχει από το 1988 ο Σπύρος Ανδριόπουλος, 2:12.04, που το πέτυχε στο Βερολίνο. Στις γυναίκες το ρεκόρ κατέχει η Μαρία Πολύζου από το 1998, 2:33.40, που το πέτυχε στη Βουδαπέστη.

Τα ρεκόρ της Αυθεντικής Μαραθώνιας διαδρομής είναι τα ακόλουθα:

Ανδρών: ο Κενυάτης KIPCHIRCHIR, 2:10.37, από το 2014.

Γυναικών: η Γιαπωνέζα MIZUKI 2:26.20, που το πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (το 2004).

Από Ελληνικής πλευράς έχουμε:

Για τους άνδρες: Νίκος Πολιάς 2:17.56 που το πέτυχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, και για τις γυναίκες: Μαρία Πολύζου 2:39.10 από 1997.

   Και στη φετινή χρονιά η μεγάλη ομάδα εθελοντών του Συλλόγου θα είναι παρούσα με περισσότερα από ΕΙΚΟΣΙ μέλη της σε διάφορους τομείς της διοργάνωσης.

  

   Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλα τα μέλη του και τους αθλητές και τις αθλήτριες να παρακολουθήσουν τον 36ο Μαραθώνιο, σε κάποιο σημείο της διαδρομής ή μέσα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ελάτε να χειροκροτήσουμε τους Μαραθωνοδρόμους, που έρχονται κι εφέτος προσκυνητές στη ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, στην ΑΡΧΕΓΟΝΗ Μαραθώνια διαδρομή.

Εγγυόμαστε ότι θα έχετε ανεπανάληπτες συγκινήσεις και αναμνήσεις.

   
     
     

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.