Φεβ05

ΚΟΠΗ "ΒΑΣΙΛΕΙΟΠΙΤΑΣ" 2019

DSCN0602 1

Τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ»

   Σε μία κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η Τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας.

   Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής όλα είχαν προβλεφθεί και προετοιμαστεί, για να υποδεχθούμε τους καλεσμένους μας, τα μέλη μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και του Δήμου, όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων, των φορέων και τους φίλους του Συλλόγου.

   Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη χορωδία του Συλλόγου, η οποία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου (καθηγήτριας μουσικής και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου) κυρίας Ελένης Κατέχη, παρουσίασε τρία τραγούδια, δίνοντας ένα εύθυμο τόνο στην αίθουσα. Τη χορωδία συνόδευσαν: η προπονήτρια του Συλλόγου Δανάη Αμπάς με το φλάουτο και η Εύη Βασιλείου με την κιθάρα.

   Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Βαγγέλης Βσιλείου, ανέλαβε στη συνέχεια να ξεναγήσει το ακροατήριο στο όμορφο ταξίδι του 2018, που ήταν και πάλι γεμάτο από αγώνες, αλλά και πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες, προβάλλοντας στην οθόνη της αίθουσας πληθώρα σχετικών φωτογραφιών. Ο Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ παραμένει πιστός στην τήρηση των εθίμων, μετέχοντας σε πολλά δρώμενα της πόλης μας. Ήταν και επιμένει να είναι παρών καθημερινά, προσφέροντας, με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Συλλόγου, ευκαιρίες και δυνατότητες άθλησης σε κάθε ηλικία αθλητή και αθλούμενου. Είναι βασικός συντελεστής στη διοργάνωση των ετήσιων αγώνων του Δήμου μας, καθώς και άλλων διασυλλογικών αγώνων, οι οποίοι συγχρόνως προβάλλουν και διαφημίζουν το Δημοτικό μας Στάδιο. Μετέχει σε Νομικά πρόσωπα του Δήμου και σε επιτροπές κοινωνικής υποστήριξης. Από την ίδρυσή του (1996) μετέχει με την πολυπληθή ομάδα των εθελοντών του στη διοργάνωση του Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας. Με την ομιλία τού Προέδρου και την προβολή των φωτογραφιών δόθηκε η ευκαιρία σε όλους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου, που στα 22 χρόνια ζωής του δεν περιορίζεται μόνο στο αθλητικό έργο, αλλά, σαν ενεργό κύτταρο της Κοινωνίας μας, μετέχει σε κάθε μορφή δράσης.

   Ακολούθησε η ευλογία της Πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Ηρακλείου κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενο από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο κ. Επιφάνιο και τον πατέρα Αλέξιο. Ο Σεβασμιότατος έκοψε ένα κομμάτι πίτας, το οποίο αφιέρωσε στον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό και μετά μίλησε με λόγια ποιμένα προς το ακροατήριο, ευχόμενος επιτυχίες στο αγωνιστικό και κοινωνικό έργο του Συλλόγου. Επίσης αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία προ τετραετίας με το τότε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

   Στη συνέχεια έκοψαν από ένα κομμάτι πίτας και ευχήθηκαν στο Σύλλογο: ο Δήμαρχος κ. Γκότσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθυμαρίτου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης, η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Κυριακόπουλος, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Εποχή Ιωνία - 21ος Αιών» κ. Αποστολόπουλος, εκ μέρους των πολιτιστικών συλλόγων η Πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Αθηνάκη. Τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου εκπροσώπησε η αθλήτρια Βασιλείου Βασιλική, τους προπονητές και τις προπονήτριες η προπονήτρια κ. Χαρμανίδου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η κυρία Χοχλάκη. Ένα κομμάτι της Πίτας έκοψε ο τυφλός Παρολυμπιονίκης και μέλος του Συλλόγου μας κ. Στέργιος Σιούτης. Το κομμάτι αφιέρωσε στους εθελοντές.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε με τιμητικές πλακέτες κι εφέτος τα παιδιά του Συλλόγου, που πέτυχαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: τον Κυριάκο Παρθενίδη και την Αγγελική Στεργίου. Τιμητικές πλακέτες επίσης απένειμε: στους καλύτερους αθλητές της περσινής αγωνιστικής περιόδου: Μαλάι Γκάμπριελ, ο οποίος ανακηρύχθηκε ΠΡΩΤΟΣ στα δύο Διασυλλογικά Δίαθλα στην κατηγορία του και την Γούπου Τάνια για τις επιτυχίες της στους αγώνες της περιόδου και την επιτυχημένη επιστημονική πορεία της. Τιμητική πλακέτα απένειμε στο παλαιό μέλος μας και επί πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. κ. Νίκο Αντωνιάδη, για τη μακρόχρονη αφιλοκερδή προσφορά του και την αγάπη του προς το Σύλλογο. Το Δ.Σ. επίσης απένειμε τιμητικά βραβεία σε δύο μαθήτριες του Συλλόγου για την επιτυχία της υψηλότερης βαθμολογίας: στο Γυμνάσιο η Χριστίνα Τσίρμπα και στο Λύκειο η Παρθενίδη Ευγενία. Σημειώνεται ότι και οι δύο μαθήτριες – αθλήτριες του Συλλόγου είχαν βραβευτεί και κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά. Τα βραβεία αντιπροσωπεύουν απαλλαγή από τις συνδρομές του έτους 2019.

   Τελευταία απονομή έγινε στην Πρωταθλήτρια ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ, η οποία κατέλαβε τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση, στα 400 μέτρα, με χρόνο 50.45, (που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ) στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο στο Βερολίνο. Το βιογραφικό της Πρωταθλήτριας, το οποίο παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννου, είναι πλουσιότατο σε ρεκόρ, νίκες και μετάλλια. Πριν από τη βράβευσή της προβλήθηκε ο συναρπαστικός αγώνας των 400 μέτρων, ο οποίος καθήλωσε όλο το ακροατήριο με την αγωνιστικότητα της αθλήτριας, αλλά και την απρόβλεπτη ατυχία της στο τελευταίο μέτρο του αγώνα. Η Πρωταθλήτριά μας μετά την παραλαβή του βραβείου της πήρε το λόγο και αφού ευχαρίστησε το Σύλλογό μας για την τιμή και την υποδοχή που της πρόσφεραν αυτή τη βραδιά, αναφέρθηκε στον αγώνα, αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει ο κάθε αθλητής μέχρι να φθάσει σε ένα τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Έστειλε μηνύματα ειδικά προς τα νέα παιδιά, που επέλεξαν το υπέροχο άθλημα του στίβου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ηρακλείου κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιότατος κ. Επιφάνιος και ο πατήρ Αλέξιος, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Γκότσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθυμαρίτου, ο Επικεφαλής της Δημοτ. Παράταξης «Δημιουργία – Αλληλεγγύη» κ. Μανούρης, η Επικεφαλής της Δημοτ. Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κ. Θωμαΐδου, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Κυριακόπουλος και Χατζηϊωάννου Χρ., ο εκπρόσωπος της παράταξης «Νέα Εποχή Ιωνία - 21ος Αιών» κ. Αποστολόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου (Δημοτικός Σύμβουλος) κ. Βλάχος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του παραρτήματος της Αντικαρκινικής Εταιρίας κ. Γεωργιάδου, καθώς και οι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων: ο κ. Χριστοδούλου Λουκάς Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ., η κυρία Μπρόλιου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών «η Καππαδοκία», ο κ. Παπαγερασίμου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας, ο κ. Χομπάς, επίτιμος Πρόεδρος του Φυσιολατρικού Ομίλου Ν. Ιωνίας, ο κ. Κοντίτσης και ο κ. Κωστιδάκης, Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, ο κ. Γεωργούδης, μέλος του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας, η κ. Αθηνάκη και η κ. Ανθρακίδου, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος. του Συλλόγου Σμυρναίων, ο κ. Νουβέλογλου Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, ο κ. Χατζηϊωάννου Παντελής, Αντιπρόεδρος του Ο.Φ.Ν.Ι., ο κ. Τσεκούρας, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, η κ. Σπανοπούλου Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, ο κ. Κόττης από το Σύλλογο Παλαιών Προσκόπων, ο κ. Δαρμογιάννης, Πρόεδρος της ΔΙΑ.Π.Ε., ο κ. Βελλιανίτης, Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας.

   Στο τέλος της εκδήλωσης έγιναν κληρώσεις με πολλά δώρα για τα παιδιά του Συλλόγου.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη διανομή των τεμαχίων της «Βασιλειόπιτας», γλυκισμάτων και χυμών.

   Ήταν μία ακόμη οργανωμένη εκδήλωση του Συλλόγου μας, της ΑΝΑΤΟΛΗΣ της καρδιάς μας, που απέσπασε τα ευμενή σχόλια και τα συγχαρητήρια όλων, όσοι παραβρέθηκαν στη γιορτή μας.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το Δήμο Ν. Ιωνίας για την παραχώρηση της αίθουσας, τον υπάλληλο του Δήμου κ. Σουτζόγλου για τις υπηρεσίες που μας πρόσφερε και όλους τους χορηγούς μας: τα Ζαχαροπλαστεία ΣΤΕΡΓΙΟΥ, που πρόσφεραν και αυτή τη χρονιά τη βασιλόπιτα και τα κομμάτια της πίτας, για όλους τους καλεσμένους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την προσφορά χυμών και γλυκισμάτων, την εταιρία αθλητικών ειδών IMPACT, για την προσφορά (5) δωροεπιταγών, το μέλος μας κ. Γιώργο Κουφάκο, ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «ΑΛΧΗΜΕΙΑ», που πρόσφερε 50% έκπτωση στα δίδακτρα, για όλα τα παιδιά του Γυμνασίου του Συλλόγου, τον γνωστό φυσικοθεραπευτή κ. Γιώργο Ψαρρογιάννη, για την προσφορά ΤΕΣΣΑΡΩΝ συνεδριών (δύο κρυοσάουνας και δύο πελματογραφήματος).

DSCN0608 1

DSCN0618 1

IMG 8868 1

IMG 8942 1

DSCN0634 1

DSCN0635 1

DSCN0636 1

DSCN0637 1

DSCN0638 1

IMG 9024 1

IMG 9041 1

IMG 9045 1

IMG 9053 1

DSCN0641 1

 

 

 

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

agonas dromou 2019 1

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα:

5ος Αγώνας "Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων"

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.