Μαρ18

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΔΥΟ ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

342 οι συμμετοχές των παιδιών στη Διασυλλογική Ημερίδα.

Θαυμάσια η αντιπροσωπευτική Ομάδα της ΑΝΑΤΟΛΗΣ στον Ημιμαραθώνιο.

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και οι ΔΥΟ εξαγγελθείσες εκδηλώσεις της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας η αναβληθείσα (λόγω βροχής) Διασυλλογική Ημερίδα Στίβου, μεταξύ των Συλλόγων: Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ Γ.Σ. και ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Πεύκης.

Από νωρίς το πρωί η Οργανωτική Επιτροπή του Συλλόγου μας, της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, που είχε την οργανωτική ευθύνη των αγώνων, είχε προετοιμάσει όλους τους τομείς των αγώνων: εκκινήσεις δρόμων, σκάμματα, βαλβίδες αλμάτων, γραμματείες υποδοχής και εγγραφής των παιδιών, γραμματεία αποτελεσμάτων και βραβεύσεων, όργανα, διπλώματα και μετάλλια. Αλλά από νωρίς επίσης άρχισαν να καταφθάνουν αθλητές και αθλήτριες για να αγωνιστούν τον «αγώνα τον τίμιο».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αγωνίσματα δρόμων, βάδην, άλμα σε μήκος, άλμα σε ύψος, ρίψη VORTEX, σκυταλοδρομίες και αθλητικά παιχνίδια. Το κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του (όπως φαίνεται και στα αποτελέσματα) έλαβε μέρος σε ένα αγώνισμα δρόμου και στη συνέχεια είχε δικαίωμα σε ένα τουλάχιστον ακόμη αγώνισμα. Όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος πήραν από ένα αναμνηστικό δίπλωμα. Τα τρία πρώτα παιδιά κάθε αγωνίσματος πήραν μετάλλια. Όλα τα παιδιά επίσης πήραν από ένα ποτήρι χυμό.

Ο καιρός αυτή τη φορά ήταν ευνοϊκός. Λίγη συννεφιά και σχετική δροσούλα. Οι γονείς των παιδιών, ειδικά των νηπίων, ως ήταν φυσικό, είχαν περισσότερη αγωνία από τα ίδια τα παιδιά τους, που θα λάβαιναν μέρος στους αγώνες. Όλοι όμως χάρηκαν που είδαν τη συμμετοχή των παιδιών τους, ανεξάρτητα από την επίδοση ή τη διάκριση.

Τα αγωνίσματα διεξήγοντο με τη σειρά του προγράμματος και τα αποτελέσματα ανακοινώνονταν αμέσως μετά από κάθε αγώνισμα και ακολουθούσαν οι απονομές στους διακριθέντες.

Ο Σύλλογός μας με όλο το Διοικητικό του Συμβούλιο, τους προπονητές του, τους αθλητές του της μεγαλύτερης ηλικίας, αρκετά μέλη του και εθελοντές φίλους του Συλλόγου, καθώς και προπονητές των δύο άλλων σωματείων, κάλυψαν όλες τις ανάγκες των αγώνων.

Δημοσιογραφική κάλυψη των αγώνων είχαμε από τη δημοσιογράφο του ΙΟΝΙΑ ΝΕΤ κ. Σούγια.

Γιατρός των αγώνων ήταν ο κ. Σακαρέλος. Την εκδήλωση υποστήριξε ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου Αγία Όλγα κ. Παγκράτης.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί το Δήμο και τον Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου και την ηχητική κάλυψη, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση και την επιτυχία των αγώνων.

Την Κυριακή το πρωί 18 Μαρτίου αντιπροσωπευτική ομάδα παιδιών της ΑΝΑΤΟΛΗΣ έδωσε το αγωνιστικό παρόν στον αγώνα των 1.000 μ. που διεξήχθη παράλληλα με τον ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ δρόμο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου. Διοργανωτές των αγώνων ήταν ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας.

Η Αθήνα αυτό το πρωινό, από τα χαράματα, ντύθηκε αθλητικά και γιορτινά. Ακριβώς μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχε στηθεί η μεγάλη αψίδα των εκκινήσεων και των τερματισμών. Εκτός του Ημιμαραθωνίου διεξήχθησαν και οι ακόλουθοι αγώνες: 3.000 μ., 1.000 για παιδιά 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού, καθώς και Α.με Α. και SpecialOlympics και τέλος 5.000 μ.

Όλη η Πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι του Κέντρου της Αθήνας είχαν καταληφθεί από δρομείς και φιλάθλους. Ο καιρός στους πρώτους αγώνες ήταν καλός, αλλά στον αγώνα των 5.000 μ. άλλαξε και «δάκρυσαν» οι ουρανοί. Οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου δήλωσαν ότι τους βασάνισε λίγο ο αντίθετος άνεμος, αλλά απόλαυσαν την Αθήνα χωρίς τροχοφόρα και με φιλάθλους να τους επευφημούν. Οι δρομείς των 5.000 μ. σχολίασαν την ολισθηρότητα των δρόμων.

Ο Σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΣΕΓΑΣ, συμμετείχε στον αγώνα των 1.000 μ. παιδιών με αντιπροσωπευτική ομάδα. Η εκκίνηση δόθηκε στις 09.35 πμ. από το ύψος του σταθμού «Ευαγγελισμού» του μετρό. Ο τερματισμός έγινε στη μεγάλη αψίδα του Ημιμαραθωνίου. Παιδιά και γονείς – συνοδοί από τις 9.00 το πρωί είχαν φθάσει στην αφετηρία του αγώνα. Εκεί αφού έβγαλαν τις σχετικές φωτογραφίες, οι γονείς αναχώρησαν για τον τερματισμό, για να παραλάβουν τα παιδιά που θα τερμάτιζαν. Τα παιδιά συνόδευσαν τρέχοντας σε όλο τον αγώνα τους: Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλείου, ο γενικός Αρχηγός κ. Θεοδωρογιάννης, ο Ταμίας κ. Τσαγκαράκης, η Προπονήτρια του Συλλόγου Δανάη Αμπάς, η σύζυγος του κ. Θεοδωρογιάννη και το μέλος μας κ. Λάμαρης. Παρόντα ήταν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. ο κ. Κοντουδάκης (Γεν. Γραμματέας) και η κυρία Κατέχη (Έφορος)

 Τα παιδιά έτρεξαν ομαδικά και όλα μαζί τερμάτισαν τον αγώνα γεμάτα χαρά και ενθουσιασμό. Όλα τα παιδιά πήραν το αναμνηστικό μετάλλιο της διοργάνωσης.

Εν τω μεταξύ πλησίαζε η στιγμή του τερματισμού του πρώτου αθλητή του Ημιμαραθωνίου, ο οποίος κατέφθασε νικητής και χειροκροτούμενος από τους πολυπληθείς φιλάθλους. Νικητής ήταν ο περσινός νικητής του αγώνα (και νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας το 2017), Κώστας Γκελαούζος, (Π.Α.Ο.) σε χρόνο 1:08.30, Δεύτερος νικητής ο Γιώργος Τάσσης (Α.Ο.ΤΡΙΤΩΝ Χαλκίδας) σε χρόνο 1:09.23 και τρίτος ο Χριστόφορος Μερούσης (Φ.Ο. Βροντάδων) σε χρόνο 1:09.49 . Στις γυναίκες πρώτη νικήτρια ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη (Α.Ο. Μυκόνου) σε χρόνο 1:20.01, δεύτερη η περσινή νικήτρια Ράνια Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος), σε χρόνο 1:20.26 και τρίτη η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός) σε χρόνο 1:23.56 .

Από την πλευρά των αθλητών του Συλλόγου έλαβαν μέρος και τερμάτισαν: ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος σε χρόνο 1:21.05, ο Αλέξης Γεωργούλιας σε χρόνο 1:27.05, ο Δημήτρης Φορμόζης σε χρόνο 1:32.13 και η Τάνια Γούπου με χρόνο 1:41.02.

Στη διοργάνωση έδωσαν επίσης το παρών ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννου, (ο οποίος ήταν υπεύθυνος ομάδας εθελοντών) και ο προπονητής του Συλλόγου κ. Ορφανόπουλος, αρμόδιος για την εκκίνηση των 1.000 μ.

Αξίζει να αναφερθεί η συμβολική συμμετοχή των δύο αθλητών και μιας αθλήτριας με χειρήλατα αμαξίδια, που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν στον Ημιμαραθώνιο.

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

33οι  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ  «ΜΠΛΟΚΟ  ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ  2018»

33η Επέτειος Μνήμης

«Με Αγώνες Δρόμου οι αθλητές τιμούν, για 33 χρόνια συνεχώς,

το ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ».

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ΩΡΑ 10.00 πμ.,

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ  (Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης - Ν. Ιωνία).

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας,

ο Αθλητ. & Γυμν. Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ τους 33ους Αγώνες Δρόμου, επί δημοσίας οδού, με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2018».

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10.000 Μ. (εντός & εκτός Σταδίου) (χρονικό όριο 90 λεπτά)

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1.500 Μ. (εντός & εκτός Σταδίου) ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση (με chips).

 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ πατώντας ΕΔΩ

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Ν. Ιωνίας, (Λ. Ηρακλείου 268, Ν. Ιωνία, Τηλ. 210 2759768, 210 2777721 ώρες 09.00 – 14.00) και στις ιστοσελίδες: www.opandni.gr & www.ags-

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας. Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχουν οι γονείς τους, που υποβάλλουν τη δήλωση. 

 Όλοι πρέπει να έχουν εξεταστεί από ειδικό γιατρό της επιλογής τους, πριν τους αγώνες.

Παραχωρείται το δικαίωμα στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν το όνομα και τη φωτογραφία του αθλητή προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο.

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.