Μαρ11

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΑΕΤΩΝ

Μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης κατασκευής χαρταετών.

«Μπαμπά, σε αγαπώ πολύ…..!!»

   Την Τετάρτη το απόγευμα 6 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η επίδειξη κατασκευής χαρταετών που είχε προγραμματίσει ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ενδυνάμωσης του Δημοτικού Σταδίου.  

   Οι φίλοι του Συλλόγου και ειδικοί στην κατασκευή χαρταετών κ. Τάκης Κωστιδάκης (επίτιμος Πρόεδρος του ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ) και Τάκης Χατζηκυριάκος (παλαιός Πρόσκοπος), με μεγάλη υπομονή, επιδεξιότητα, αλλά και αγάπη προς τα παιδιά, έδειξαν όλες τις φάσεις της κατασκευής ενός χαρταετού. Ξεκινώντας από το σκελετό (τις «μάννες»), το σπάγκο περιμετρικά του σκελετού, το κόψιμο και κόλλημα του χαρτιού (κόλλα χαρταετού), τα ζύγια και τέλος την ουρά. Τα παιδιά του Συλλόγου, με τη βοήθεια των γονιών τους, αφού παρακολούθησαν την κατασκευή του πρώτου χαρταετού, μετά επιδόθηκαν μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς, αλλά και αγωνίας, στην κατασκευή του δικού τους χαρταετού. Οι δύο «μύστες» των κατασκευών επέβλεπαν, βοηθούσαν και διόρθωναν τα μικρά λαθάκια. Έτσι κατασκευάστηκαν συνολικά ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ χαρταετοί, οι οποίοι διακοσμήθηκαν με αρκετά σχέδια, που έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά και τους γονείς τους να αυτοσχεδιάσουν και να εκφράσουν τη φαντασία τους και το μεράκι τους. Για το τέλος είχαν μείνει τα «ζύγια» και η προσθήκη της ουράς. Τα ζύγια, λόγω της ιδιαίτερης προσοχής, τα επιμελήθηκαν σε όλους τους χαρταετούς οι δύο φίλοι μας. Τα ζύγια, που φτιάχνονται με το σπάγκο, πρέπει να έχουν συγκεκριμένα μήκη, γιατί το οποιοδήποτε λάθος δεν θα αφήνει τον αετό να πετάξει ψηλά, ή ακόμη μπορεί να γέρνει και να πέφτει. Τις ουρές τις προετοίμαζε το μέλος μας κ. Γιάννης Δαρμογιάννης, ο οποίος από νωρίς το απόγευμα με το ψαλίδι του έκοψε εκατοντάδες κρόσσια.

   Αξίζει να αναφέρουμε ότι αρκετοί γονείς είπαν ότι θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια, αλλά και κάποιοι δήλωσαν ότι για πρώτη φορά είδαν την κατασκευή ενός χαρταετού. Πρέπει ακόμη να αναφέρουμε τη δήλωση ενός μέλους μας και πατέρα, ο οποίος αφού συνεχάρη το Σύλλογο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που δείχνει για την διατήρηση των εθίμων, είπε κάτι που του έδωσε μεγάλη χαρά και έκανε μεγάλη εντύπωση σε μας που τον ακούσαμε. Η μικρούλα κόρη του, φεύγοντας από την αίθουσα με το χαρταετό στο χέρι, που κατασκεύασε μαζί με τον πατέρα της, του είπε: «Μπαμπά, σε αγαπώ πολύ… Σήμερα χάρηκα πάρα πολύ…». Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να καταλάβει ένας γονέας πόσο χρήσιμα είναι ορισμένα στοιχεία, (που μπορεί να είναι απλά και χωρίς έξοδα) και πόσο μπορούν να επηρεάσουν αυτά στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού του.

   Στην έναρξη της παρουσίασης ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Βασιλείου απηύθυνε χαιρετισμό ευχαριστώντας τον Ο.Π.Α.Ν. για την παραχώρηση της αίθουσας και τους δύο φίλους μας, που και αυτή τη χρονιά, προσφέρθηκαν να δείξουν στα μικρά παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, την κατασκευή του παραδοσιακού χαρταετού, συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου. Ο Πρόεδρος επισήμανε τη σημασία της διατήρησης της παράδοσης και είπε προς όλους τους παραβρισκόμενους ότι ο Σύλλογος από την ίδρυσή του έχει αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Φυσικά ευχήθηκε σε όλους να έχουν ένα όμορφο τριήμερο και «ούριο» άνεμο για να πετάξουν στον ουρανό οι χαρταετοί.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τους δύο φίλους του Συλλόγου, που θυμίζουμε ότι είχαν συνεργαστεί και πάλι μαζί μας το περσινό φθινόπωρο, στην επίδειξη των παραδοσιακών παιχνιδιών στην Πλατεία Μακελαράκη, στον Περισσό. Ευχαριστεί επίσης το φίλο του Συλλόγου κ. Βαγγέλη Τελίδη για την κατασκευή όλων των σκελετών των χαρταετών.

   Όσοι από τους γονείς επιθυμούν να πάρουν φωτογραφίες από την εκδήλωση, μπορούν ένα απόγευμα να περάσουν προς τούτο από το γραφείο του Συλλόγου και να επιλέξουν τη φωτογραφία τους.

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.