Νοε27

ΑΡΒΑΝΙΤΕΙΑ 2018!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακή η συμμετοχή της ΑΝΑΤΟΛΗΣ στα «ΑΡΒΑΝΙΤΕΙΑ 2018», με βραβεία και καλές επιδόσεις…

Γεμεντζοπούλου Έλενα, Παππά Μαρία, Παρθενίδη Τζένη και Κανέλλου Αναστασία στο βάθρο των νικητριών

Οι Μαραθωνοδρόμοι μας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου «τρέχουν» στο Μαραθώνιο της Βαλένθια…

2 ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

 

   1 Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣΤην Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 διεξήχθησαν στο γειτονικό μας Δήμο της Μεταμόρφωσης οι Αγώνες δρόμου «ΑΡΒΑΝΙΤΕΙΑ 2018» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ο Σύλλογός μας συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα σε κάθε κατηγορία και τίμησε από την πλευρά του το μεγάλο προπολεμικό πρωταθλητή τού Στίβου Κώστα Αρβανίτη. Ο Κώστας Αρβανίτης ήταν αθλητής του Παναθηναϊκού στα 1.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ. με πολλές Πανελλήνιες και Βαλκανικές νίκες. Ο Παναθηναϊκός προπολεμικά, αλλά και μεταπολεμικά πρωτοστατούσε στο στίβο. Το τμήμα στίβου του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε το 1919 και από τις τάξεις του πέρασαν μεγάλες μορφές του στίβου, με διακρίσεις στους Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες. Εκείνα τα χρόνια οι Βαλκανικοί Αγώνες ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και οι επιδόσεις ήταν ισάξιες με τις Πανευρωπαϊκές.6 ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΘΕΝΙΔΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ

   Στα 500 μέτρα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου ο Σύλλογος είχε 21 συμμετοχές. Η Αναστασία Κανέλλου τερμάτισε ΤΡΙΤΗ στα κορίτσια με χρόνο 3.05 και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα παιδιά, κατά σειρά τερματισμού (ο χρόνος είναι ο μικτός): ο Παρθενίδης Μιχάλης 3.06, η Θεοδωρογιάννη Αναστασία 3.07. Πλυταριά Ξένια 3.11, Μυσλίμη Πάολα 3.15, Τσιοκάνη Ειρήνη 3.18, Κατσίκη Μαρία 3.20, Τσοβίλη Παρασκευή 3.23, Κατσίκης Γιάννης 3.28, Πεζιρτζόγλου Δημήτριος 3.30, Πανόπουλος Μιχάλης 3.36, Νιάρχου Θεοδοσία 3.39, Νικήτα Ιωάννα 3.40, Πολίτου Καλλιρρόη 3.43, Γιάννενα Αναστασία 3.46, Ζερβού Ευγενία 3.50, Τσιμιλιώτη Κων/να 4.03, Χήνου Δανάη 4.04, Παπασωτηρίου Ιωάννης 4.10, Ράγκου Δήμητρα 4.16, Γιάννενα Σάντυ 4.28. Τερμάτισαν συνολικά 254 παιδιά Δημοτικού. Υπήρξε μεγάλος συνωστισμός στην εκκίνηση και αρκετά παιδιά καθυστέρησαν να ξεκινήσουν για να αποφύγουν την πιθανή πτώση τους.

   Στα 1.700 μέτρα για παιδιά Γυμνασίων και Λυκείων είχαμε 3 συμμετοχές. Η Παρθενίδη Τζένη μεταξύ των κοριτσιών των Λυκείων τερμάτισε ΔΕΥΤΕΡΗ με χρόνο 7.00 και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησαν ο Μπούκος Σπύρος με χρόνο 8.00 και η Βασιλείου Βασιλική με χρόνο 8.22. Στο αγώνισμα των 1.700 μέτρων τερμάτισαν 86 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.4 ΕΛΕΝΑ ΓΕΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ

   Τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης ήταν τα 5.000 μέτρα, στο οποίο είχαμε τη νίκη της αθλήτριάς μας Έλενας Γεμεντζοπούλου, η οποία τερμάτισε ΠΡΩΤΗ στην ηλικιακή κατηγορία της, με χρόνο 24.39 και βραβεύτηκε με ένα ωραίο κύπελλο. Το μέλος μας Μαρίας Παππά, τερμάτισε ΔΕΥΤΕΡΗ μεταξύ όλων των γυναικών σε χρόνο 22.18 και φυσικά ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και παρέλαβε το κύπελλο της νικήτριας. Στο ίδιο αγώνισμα τερμάτισαν τα μέλη μας ο Μπάλσης Νίκος 24.03, ο Βασιλείου Ευάγγ. (Πρόεδρος του Συλλόγου μας) 24.31, το μέλος μας Νικήτας Αντώνης 27.38, ο Κοντουδάκης Νίκος (Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου) 30.17. Στο αγώνισμα των 5.000 μ. τερμάτισαν συνολικά 477 δρομείς.

   Σε όλα τα αγωνίσματα υπήρχε συμμετοχή επίσημων αθλητών των σωματείων του ΣΕΓΑΣ και αυτό έδωσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συναγωνισμό και καλές επιδόσεις.

   Ο Δήμος Μεταμόρφωσης προσέφερε σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που τερμάτισαν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, που όμως δεν ήταν από μέταλλο αλλά από ξύλο. Επίσης κατά την παραλαβή του αριθμού έδινε σε όλους το αναμνηστικό μπλουζάκι της διοργάνωσης. Και όλα αυτά ΔΩΡΕΑΝ. Η Τροχαία της Ν. Ιωνίας, το ΕΚΑΒ, ο γιατρός των αγώνων, η πληθώρα των εθελοντών έδωσαν το παρόν τους και οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

   Ο Σύλλογός μας συγχαίρει το Δήμο Μεταμόρφωσης για τη μεγάλη προσφορά του στο Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό και για την αφιέρωση των αγώνων. Συγχαίρει τις αθλήτριες και τους αθλητές του Συλλόγου, καθώς και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους και τον τερματισμό τους στους αγώνες. Επίσης συγχαίρει τους προπονητές και τις προπονήτριες του Συλλόγου. Οι προπονήτριες του Συλλόγου Δανάη Αμπάς – Νικολαΐδου και Μαριαλίνα Παπαδημητρίου ήταν από νωρίς το πρωί στο χώρο των αγώνων και βοήθησαν πολύ τα παιδιά στην προθέρμανση και στον αγώνα τους.

   Επόμενος αγώνας είναι στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, στις 09.30 πμ., με 1.000 μέτρα για μικρά παιδιά και 10.000 μέτρα για ενήλικες. Και οι δύο αποστάσεις θα διεξαχθούν εξ ολοκλήρου μέσα στο Άλσος.

   Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου δύο Μαραθωνοδρόμοι μας: ο Γιάννης Φιλτισάκος (Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου μας) και η Σάντρα Κατράνη, σύζυγος του Γιάννη Φιλτισάκου και μέλος του Συλλόγου μας, θα συμμετάσχουν στο Διεθνή Μαραθώνιο της Βαλένθια.

   Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι το πιο επίπονο αγώνισμα του Στίβου. Απαιτεί πολύ χρόνο προπονητικής προετοιμασίας, «τύχη» να μην έχει ο Μαραθωνοδρόμος κάποιο τραυματισμό, καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση και ευνοϊκό καιρό. Είναι ένα αγώνισμα που δίνει όμως μεγάλη ικανοποίηση στον αθλητή, όταν τερματίζει, γιατί ξεπέρασε τα όποια εμπόδια και νίκησε τον εαυτό του.

   Αγώνες Μαραθωνίου διοργανώνονται στη χώρα μας αρκετοί κάθε χρόνο με αποκορύφωμα το Μαραθώνιο της Αθήνας, κάθε Νοέμβριο, στη μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται εκατοντάδες Μαραθώνιοι, σε διάφορες εποχές. Όλοι αυτοί οι αγώνες έχουν δημιουργήσει μεγάλο τουριστικό ρεύμα, το λεγόμενο «αθλητικό τουρισμό». Οι Μαραθωνοδρόμοι συνηθίζουν να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους σε διαφορετικές διαδρομές. Επωφελούνται συγ3 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥχρόνως και γνωρίζουν τις διοργανώτριες πόλεις. Πρέπει να θυμίσουμε ότι σε όλο τον κόσμο ονομάζονται «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ», αλλά ο Μαραθώνας είναι ένας και μοναδικός και βρίσκεται στην Αττική, στην πατρίδα μας.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται στο Γιάννη και στη Σάντρα να έχουν ένα καλό αγώνα και ένα καλό τερματισμό, που να ανταποκρίνεται στην προπονητική προετοιμασία τους.

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.