Μαϊ27

ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σας προσκαλεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7 Ιουνίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας, όπου θα γίνει η καθιερωμένη γιορτή επί τη λήξει της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

06.00 μμ. Αγώνες στίβου για όλα τα παιδιά του Συλλόγου, ηλικίας μέχρι και 13 ετών: αγώνα δρόμου και άλμα σε μήκος. (Οι τρεις πρώτοι νικητές θα βραβευτούν).

08.00 μμ. Το καθιερωμένο γλέντι του Συλλόγου, με τα γνωστά μας εδέσματα: ψητά στα κάρβουνα, σαλάτα, καθώς και κρασί, χυμούς, γλυκά, και ό,τι άλλο προκύψει.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κι εφέτος την όλη διοργάνωση οικονομικά να την αναλάβει ο Σύλλογος. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στη γιορτή, πρέπει να προμηθευτεί τη σχετική κάρτα,  καταβάλλοντας ένα αντίτιμο 5 ευρώ. Με την κάρτα αυτή θα παραλαμβάνει ένα πλήρες μενού: δύο σουβλάκια καλαμάκια, ένα μπιφτέκι, μισό λουκάνικο, τομάτα, ψωμί, κρασί, αναψυκτικό, γλυκό, εμφιαλωμένο νερό.

   Για τους αθλητές και τις αθλήτριες είναι ΔΩΡΕΑΝ

Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέχρι και την Τρίτη 4 Ιουνίου με τους εκπροσώπους της γιορτής: Κώστα Τσαγκαράκη 210 2776 493, Γιώργο Κουφάκο 210 2712 833 και να δηλώσετε συμμετοχή για σας και τα παιδιά σας, για να γίνουν οι σχετικές προετοιμασίες και παραγγελίες Ή να επιστρέψετε συμπληρωμένη την πρόσκληση που σας έχει δοθεί

Μαϊ10

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Οι παρουσιαστές των παιχνιδιών έγιναν για λίγο πάλι παιδιά….

 

   Στην αυλή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, στην Αλσούπολη αυτή τη φορά έφτασε η χάρη τους. Οι «συνήθεις ύποπτοι», οι τρεις Σύλλογοι, δια των εκπροσώπων τους, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σχολείου, φορτώθηκαν τα παραδοσιακά παιχνίδια και εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά μπροστά στους μαθητές και στις μαθήτριες. Πέμπτη μεσημέρι 11 του Απρίλη. Ο Διευθυντής και όλο το διδακτικό προσωπικό του σχολείου υποδέχθηκαν τους πάντα πρόθυμους παρουσιαστές. Σε λίγο όλη η αυλή γέμισε παιδικά προσωπάκια, εύθυμες φωνές και πολλή περιέργεια. Όλες οι τάξεις του σχολείου, διακόπτοντας τα μαθήματα, περικύκλωσαν το «θίασο». Κι ο «θίασος», έμπειρος στη δουλειά αυτή, αφού έκανε μία μικρή εισαγωγή για τα παιχνίδια της παλιάς εποχής, για το ρόλο του παιχνιδιού τότε και για τις ανάγκες των παιδιών εκείνης της εποχής να παίξουν με ό,τι η φαντασία τους δημιουργούσε, ξεκίνησε την παρουσίαση των παιχνιδιών. Η δεξιοτεχνία, βοηθούμενη από τη νοσταλγία και από το ωραίο κοινό των παιδιών, έκαναν τους εκπροσώπους των τριών Συλλόγων ( του Ιωνικού Συνδέσμου, του Συλλόγου Καππαδοκών και του Αθλητικού Συλλόγου «Ανατολή») να γεμίσουν κέφι και να παρουσιάζουν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, παρασύροντας όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, αλλά και το Διευθυντή του σχολείου και το γυμναστή και τις δασκάλες. Όλοι έγιναν μία γειτονιά, μία παρέα, γεμάτη ξεγνοιασιά, όπως άλλοτε, με συναγωνισμό και με κάποιες μικρές ζαβολιές. Τσέρκια, πατίνια, σβούρες, το μαντήλι, σχοινάκια, τσουβαλοδρομίες, σφεντόνες, τζιτζίλια, φυσοκάλαμα, μπάλες από κουρέλια, επιτραπέζιο γηπεδάκι, τσιγκάκια, βαρελάκια και πολλά ακόμη. Με την επεξήγηση και τους όρους του κάθε παιχνιδιού. Και τα παιδιά αχόρταγα δοκίμαζαν και απολάμβαναν. Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η διαδικασία, ώσπου έφτασε η στιγμή της αποχώρησης του «θιάσου». Όλοι ευχαριστούσαν όλους. Οι εκπαιδευτικοί γιατί γνωρίζουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των ομαδικών παιχνιδιών. Τα παιδιά γιατί είδαν και γεύθηκαν κάτι το πρωτόγνωρο. Οι παρουσιαστές γιατί τους δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουν το ταξίδι του παιχνιδιού, την παρουσίαση του παραδοσιακού παιχνιδιού, στις μικρές και ελπιδοφόρες ηλικίες. 

    Οι προσκλήσεις από τα διάφορα σχολεία είναι αρκετές ακόμη και στην αναμονή. Ο «θίασος» κανένα δεν θα ξεχάσει. Γιατί πιστεύει ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα τα σημερινά παιδιά να ζήσουν την παιδικότητά τους. 

   Τα «μεγάλα παιδιά», που παρουσίασαν αυτή τη φορά τα παιχνίδια ήταν: Τάκης Κωστιδάκης (Ιωνικός Σύνδεσμος), Όλγα Φτούλη και Βαγγέλης Τελλίδης (Σύλλογος Καππαδοκών) και Κώστας Τσαγκαράκης ( Αθλητ. Σύλλογος «Ανατολή»).

<<  79 80 81 82 83 [84

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.