Μαρ14

ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ 37ους ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 20km & 2km ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΠΡΩΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ  ΣΤΟΥΣ 37ους  ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 20km & 2km ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

     Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, την Κυριακή το πρωί της 9ης Μαρτίου 2014, οι 37οι Αγώνες Δρόμου Υγείας 20.000 μ. για ενήλικες και 2.000 μ. για παιδιά. Ο καιρός των τελευταίων ημερών, με τις συχνές βροχοπτώσεις, είχε δημιουργήσει ανησυχίες στους διοργανωτές, που επί μήνες σχεδίαζαν το μεγαλειώδη αυτό αγώνα. Ιστορικά αναφέρουμε ότι ο αγώνας αυτός ξεκίνησε το 1978 και ήταν ο πρώτος και μοναδικός αγώνας δρόμου τέτοιας μεγάλης απόστασης, για τους φιλάθλους και τους επίσημους αθλητές. Χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές αυξάνονταν και αυτό δικαιολογείται, γιατί όλοι αυτοί που συμμετέχουν αναγνωρίζουν το κύρος του ιστορικού Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας, που με συνέπεια, αρτιότητα και σταθερότητα διοργανώνει όλα αυτά τα χρόνια τον αγώνα αυτό. Τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθήνας συνεργάζεται στον αγώνα αυτόν (καθώς και στα 10 χλμ. του φθινοπώρου), με την εταιρία All About Running, που προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία.

    Το πρωινό αυτό της Κυριακής και πάλι πλημμύρισε το Αθλητικό Κέντρο από δρομείς διαφόρων ηλικιών, που προσήλθαν να απολαύσουν ένα μοναδικό αγώνα δρόμου, ένα αγώνα που σέβεται και υπολογίζει το δρομέα. Το κρύο ήταν τσουχτερό και ο βοριάς με πολλά μποφόρ σε όλη την επιστροφή των δρομέων, από το Καβούρι μέχρι τον τερματισμό. Οι δρομείς όμως, που είναι παντός καιρού, ήταν πανέτοιμοι και ρίχτηκαν στον αγώνα με κέφι και αγωνιστικότητα. Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών, οι διοργανωτές μετέφεραν φέτος την εκκίνηση στον παραλιακό δρόμο, και έτσι οι δρομείς δεν καθυστέρησαν να αναπτύξουν το ρυθμό τους.

Στις 10.00 πμ. δόθηκε η εκκίνηση των 20 χλμ. Είκοσι λεπτά μετά την εκκίνηση των 20 χλμ. οι μικροί δρομείς έλαβαν θέση στην εκκίνηση των 2 χλμ. που έγινε μέσα από το Στίβο του Αθλητικού Κέντρου. Παρατάχθηκαν γενναία παιδιά, κάθε ηλικίας, από 3 ετών μέχρι και μαθητές του λυκείου. Αρκετοί γονείς, με τη γνωστή τους αγωνία, έτρεξαν μαζί με τα παιδιά τους και όλοι έφτασαν περιχαρείς στην αψίδα του τερματισμού. Όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικό μετάλλιο και διάφορα ακόμη είδη (νερό, μπανάνα).

   Εν τω μεταξύ ο μεγάλος αγώνας των 20 χλμ. βρισκόταν σε εξέλιξη, ώσπου σε 1: 06.51 τερμάτισε ο πρώτος αθλητής. Νικητής του μεγάλου αγώνα ήταν ο πρωταθλητής και πανελληνιονίκης του Μαραθωνίου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ. Δεύτερος τερμάτισε ο Παπαδόπουλος Ιωάννης σε χρόνο 1:07.38 και τρίτος ο Ρήγας Κώστας σε 1:10.29. Στις γυναίκες είχαμε κατά σειρά τερματισμού πρώτη την πρωταθλήτρια και πανελληνιονίκη του Μαραθωνίου ΔΗΜΑΚΗ ΝΤΕΝΙΖ σε 1:16.02, δεύτερη η Μαρκάτου Στέλα σε 1:30.05, Τρίτη η Γιαννακάκη Ελένη σε 1:31.24 και τέταρτη αλλά πρώτη στην κατηγορία της την αθλήτριά μας Βεσυροπούλου Άννα με χρόνο 1:36.14. Σημειώνεται ότι η αθλήτριά μας ήταν εκτός προπονήσεων πάνω από δύο μήνες λόγω ασθένειας.

   Εκεί όμως που ο Σύλλογός μας έκλεψε την παράσταση ήταν στον αγώνα των 2 χλμ., που αρκετά παιδιά ανέβηκαν στο βάθρο, με πρώτη (και καλύτερη) τη μικρή μας Φιλιώ Καπέτη, που τερμάτισε πρώτη ανάμεσα σε όλα τα κορίτσια, κατακτώντας ένα βαρύτιμο κύπελλο και με χρόνο πολύ καλό για την ηλικία της, 7:38. Νίκες είχαμε κατά σειρά από το Χάρη Κουφάκο, στην κατηγορία γυμνασίων τερμάτισε δεύτερος, με χρόνο 6:47, ασημένιο μετάλλιο, η Λάμπρου Κατερίνα στην κατηγορία των δημοτικών σχολείων τερμάτισε δεύτερη, με χρόνο 8:01, και πήρε ασημένιο μετάλλιο. Μία ακόμη νίκη είχαμε στην κατηγορία των κοριτσιών γυμνασίων με την Έφη Σαλμά με χρόνο 7:48, να κατακτά τη δεύτερη θέση και να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο. Όλα όμως τα παιδιά μας πήγαν πολύ καλά στο συγκεκριμένο αγώνα. Αναφέρουμε κατά σειρά τερματισμού τα αποτελέσματα: Βασιλείου Βασιλική 8:11, Βασιλείου Βαλεντίνη 8:47, Λάμπρου Δημήτρης 8:54, Βασιλείου Παρασκευή, 8:56, Καλύβας Σωκράτης 8:58, Σαλμά Μαρία 9:30.

   Στον αγώνα των 20 χλμ. είχαμε αρκετές συμμετοχές επίσημων αθλητών του Συλλόγου μας, αλλά και γονέων – μελών μας. Κατά σειρά τερματισμού έχουν ως εξής: Αθλητές: Γεωργούλιας Αλεξ. 1:19.37, Φορμόζης Δημ. 1:19.40, Μπουζούκας Οδ. 1:21.10, Κομματάς Κων. 1:23.40, Πάνου Οδ. 1:24.25, Μάινας Νικ. 1:26.19, Γονείς – Μέλη: Βασιλείου Αγάπιος 1:58.52, Καπέτης Μάκης 2:01.03.

   Στον αγώνα των 2.000 μ. τερμάτισαν 184 παιδιά και στον αγώνα των 20.000 μ. τερμάτισαν 1.388.      

Μαρ09

Η εκδήλωση πέτυχε, η βροχή μας τα χάλασε….

    Την Παρασκευή το βράδυ, 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στους χώρους του Συλλόγου μας, μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, με μεγάλη επιτυχία η επίδειξη κατασκευής χαρταετού από τον «πρωτομάστορα» του είδους κ. Τάκη Κωστιδάκη, μέλος του ΔΣ του Ιωνικού Συνδέσμου. Η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται κύρια στο ότι όλα τα παιδιά, αθλητές και αθλήτριες του Συλλόγου, ασχολήθηκαν και κατάφεραν να κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό, με τη βοήθεια φυσικά του κ. Κωστιδάκη, που τις τελευταίες είκοσι μέρες, περιόδευσε σε πολλά σχολεία και άλλα στέκια, και με μεράκι και πολλή υπομονή έδειξε στα παιδιά τον τρόπο κατασκευής του χαρταετού. Στο Σύλλογό μας συγκεκριμένα κατάφερε και μέσα στη διάρκεια της προπόνησης των παιδιών, να μεταδώσει τη γνώση στην κατασκευή του χαρταετού. Στην όλη διαδικασία του έργου έλαβαν μέρος και άλλοι «ηθοποιοί». Αρκετοί γονείς παιδιών, με τα ψαλίδια στα χέρια ετοίμασαν τις ουρές των αετών και άλλοι εξ αυτών τα ζύγια. Δέκα επτά χαρταετοί κατασκευάστηκαν και όλοι δόθηκαν στα παιδιά, που με απόλυτη ικανοποίηση τους πήγαν στα σπίτια τους, γιατί ήταν δική τους κατασκευή, δικό τους δημιούργημα. Αυτή η βραδιά θα τους μείνει στην ανάμνηση και μάλλον θα γίνουν κήρυκες στα σχολεία τους για το επίτευγμά τους.

    Το μόνο «κακό» στην όλη υπόθεση ήταν ότι την Καθαρά Δευτέρα έβρεχε σε ολόκληρη την Αττική και οι υπέροχοι χαρταετοί των αθλητών μας έμειναν καθηλωμένοι στο έδαφος, ίσως για μια άλλη μέρα του Μάρτη.

    Εκ μέρους του ΔΣ παραβρέθηκαν στην κατασκευή και βοήθησαν οι: κκ. Γιάννης Δαρμογιάννης, Γιώργος Βασιλάκης, Βαγγέλης Βασιλείου και ο προπονητής Ηλίας Γκαραβέλας.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί πολύ τον ακούραστο «αετομάστορα» κ. Τάκη Κωστιδάκη. Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι ο κ. Κωστιδάκης είναι ένας καταπληκτικός καραγκιοζοπαίχτης, που και στον τομέα αυτό αφιερώνει εκατοντάδες ώρες σε παραστάσεις, για τη διατήρηση του θεάτρου σκιών.

Φεβ27

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2014"

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ.

    Ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας και ο Φυσιολατρικός  Όμιλος Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.), διοργανώνουν για 29η συνεχή χρονιά Αγώνες Στίβου με την επωνυμία «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2014».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας, στις 16.3.2014 και στις 22.3.2014 και εντάσσονται σε μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Ν. Ιωνίας στη μνήμη  των 22 εκτελεσμένων το Μάρτη του 1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας.

    Συγκεκριμένα οι αγώνες περιλαμβάνουν: την Κυριακή 16.3.2014 με ώρα εκκίνησης 11.00 πμ. ΔΥΟ αγώνες δρόμου επί Δημοσίας οδού:  1.500 μ. κύρια για παιδιά και πρωτόπειρους δρομείς και 10.000 μ. για δρομείς άνω των 18 ετών. Το Σάββατο 22.3.2014 με ώρα έναρξης 13.30 θα γίνουν επίσημοι αγώνες στίβου και το διασυλλογικό πρωτάθλημα ΠΠΒ΄& ΠΚΒ΄, με 32 συνολικά αγωνίσματα, για αθλητές σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ.

    Σας παραθέτουμε λίγες χρήσιμες πληροφορίες για τους ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ της 16.3.2014, πέραν όσων αναφέρονται στις προκηρύξεις των αγώνων.

1) Οι εκκινήσεις και οι τερματισμοί των αγώνων δρόμου επί δημοσίας οδού, θα γίνουν μέσα στο Στάδιο.

2) Οι διαδρομές των 1.500 μ. και 10.000 μ. είναι απόλυτα μετρημένες και οι δρομείς των προηγούμενων χρόνων έχουν σχολιάσει θετικά την ακρίβεια των μέτρων και των χιλιομετρικών ενδείξεων ανά χιλιόμετρο.

3) Η διαδρομή των 1.500 μ. είναι μία στροφή γύρω από τον εξωτερικό χώρο του Σταδίου.

4) Η διαδρομή των 10.000 μ. κινείται βασικά επί της κεντρικής Λεωφόρου Εθνικής Αντίστασης, διερχόμενη δίπλα από το μνημείο του Μπλόκου της Καλογρέζας και από τις Αδριάνειες Στήλες. Είναι σχετικά επίπεδη με μικρές υψομετρικές κλίσεις. Για να συμπληρωθούν τα 10.000 μ. γίνονται ΔΥΟ στροφές των 5 χλμ.

5) Σε δύο σημεία της διαδρομής θα δοθούν στους δρομείς δύο διαφορετικού  χρώματος κάρτες (ΕΛΕΓΧΟΥ) τις οποίες πρέπει απαραίτητα οι δρομείς να φέρουν και να παραδώσουν κατά τον τερματισμό τους στη γραμμή του τερματισμού.

6) Όλοι οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται ΜΙΑ ώρα πριν την εκκίνηση στο Στάδιο για να παραλάβουν την κάρτα συμμετοχής τους.

7) Οι αγώνες δρόμου θα χρονομετρηθούν με ειδικό ηλεκτρονικό χρονόμετρο και όλα τα αποτελέσματα, κατά σειρά τερματισμού και κατά κατηγορία ηλικίας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Ν. ( www.opandni.gr και www.aodni.gr) και του ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας (www.ags-anatoli.gr). 

8) Η ενδυμασία των δρομέων θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο εντός του Σταδίου, για να την παραλάβουν οι αθλητές μετά τον τερματισμό τους.

9) Για όλους τους δρομείς έχουν ήδη εξασφαλιστεί: φυσικός χυμός Amita και ισοτονικό ποτό POWERADE, προσφορά της εταιρίας COCA COLA Τρία Έψιλον, φιαλίδια εμφιαλωμένου νερού ΑΥΡΑ, προσφορά του ΣΕΓΑΣ. Αναμένονται και άλλα είδη για όλους όσοι λάβουν μέρος και τερματίσουν. Όλοι θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα.

10) Όλες οι διαδρομές θα προστατεύονται από τη δύναμη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, από αστυνομικούς παρακείμενων Αστυνομικών Τμημάτων και πληθώρα εθελοντών συλλόγων, φορέων και προσκόπων. Φυσικά θα υπάρχει πάντοτε ιατρός και νοσηλεύτρια (από το Νοσοκομείο Αγία Όλγα).

11) Οι μέχρι σήμερα δηλώσεις συμμετοχών δείχνουν ότι θα έχουμε νέο ρεκόρ συμμετοχών (το περσινό ήταν 1.500 συμμετοχές και στις δύο εκδηλώσεις). Οι διοργανωτές παρακαλούν όλους να τηρήσουν την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων.

    Οι αγώνες του Σαββάτου 22.3.2014 περιλαμβάνουν 32 αγωνίσματα για πολλές κατηγορίες αθλητών. Μετέχουν κάθε χρόνο σωματεία όλης της Αττικής αλλά και της Περιφέρειας (Λειβαδιά, Λουτράκι, Εύβοια, Μύκονος). Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί ΣΕΓΑΣ, με την εποπτεία επίσημων κριτών του ΣΕΓΑΣ. Θα υπάρξει φώτο φίνις για τα δρομικά αγωνίσματα.

Ιαν30

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

«ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ» ΟΙ …. ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΤΟΛΗΣ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

Την Κυριακή το απόγευμα στις 26 Ιανουαρίου, σε μία κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ν. Ιωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, πιστό στις παραδόσεις, τήρησε και αυτή τη χρονιά το έθιμο και έκοψε την πίτα του παρουσία άνω των 250 μελών, αθλητών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας, εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων, καθώς και φίλων του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χορωδία του Συλλόγου, αποτελούμενη από 40 αθλητές και αθλήτριες, που με λιγοστές δοκιμές παρουσίασαν τέσσερα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παριστάμενους. Οι παιδικές αγνές φωνές έδωσαν το χρώμα και την αισιοδοξία για την νέα χρονιά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μέσα από διαφάνειες και φωτογραφικό υλικό όλο το έργο και οι δραστηριότητες του Συλλόγου, που ήταν και αυτή τη χρονιά και πολλές και ουσιώδεις και εποικοδομητικές. Ο Σύλλογος προσπαθεί να μην είναι μόνο ένα σωματείο στίβου, αλλά και ένας κοινωνικός οργανισμός, που αφουγκράζεται την κοινωνία και παρεμβαίνει με όλες του τις δυνάμεις.

Το Κοινωνικό Έργο του Συλλόγου επιγραμματικά το 2013 ήταν: 1) η συνέχιση της συμμετοχής στην Επιτροπή Υποστήριξης της Στέγης Ανηλίκων Ν. Ιωνίας, με δράσεις που απέφεραν οικονομική στήριξη σε αρκετές περιπτώσεις των παιδιών της Στέγης (Πασχαλινό παζάρι, εισπράξεις δωρεών που κατατίθενται στη μνήμη προσφιλών προσώπων, Χριστουγεννιάτικο παζάρι, λαχειοφόρος αγορά κλπ.), 2) η συμμετοχή εκπροσώπου μας στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, που με συντονισμένες προσπάθειες συγκεντρώνει χρήματα και πολλά χρήσιμα είδη, για την στήριξη οικογενειών του Δήμου μας, που στερούνται τα προς το ζην, 3) η συμμετοχή μας (από την ίδρυση) στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, για την πρόληψη από τις εξαρτήσεις, με την επωνυμία «ΙΡΙΔΑ», 4) η συμμετοχή μας στις δράσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με παρουσία μελών μας στις κινητοποιήσεις έξω από σούπερ μάρκετ για την συγκέντρωση τροφίμων και επιπρόσθετα με την συγκέντρωση τροφίμων επί μία εβδομάδα στα γραφεία του Συλλόγου μέσα στο Δημοτικό Στάδιο, 5) η συμμετοχή μας με πολυπληθή ομάδα στη δενδροφύτευση του Μαρτίου στην περιοχή της ΕΥΔΑΠ, 6) η συμμετοχή μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης.

Το Πολιτιστικό Έργο του Συλλόγου ήταν πλούσιο και αυτή τη χρονιά. 1) Σε συνεργασία με τον Ιωνικό Σύνδεσμο, και το Σύλλογο Μικρασιατών «η Καππαδοκία», εκπρόσωποι του Συλλόγου μας παρουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια σε τρία σχολεία: στο Τεχνικό Λύκειο της Φιλαδέλφειας, στο 16ο Δημοτικό και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας. Όλα τα παιδιά, η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι παρουσιαστές – εκπρόσωποι των Συλλόγων μας, συνέπαιξαν εκείνα τα παραδοσιακά παιχνίδια, εκείνων των ωραίων χρόνων.

2) Ο Σύλλογος συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο, στις εκδηλώσεις του Δήμου, με την επωνυμία ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ, που φέτος η αφιέρωση ήταν στα 90 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας. Το μουσικό συγκρότημα του Συλλόγου, με την ευθύνη και καθοδήγηση του προπονητή του Συλλόγου Ηλία Γκαραβέλα, παρουσίασε μία υπέροχη μουσική βραδιά στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού.

3) Συνεχίστηκε και αυτή τη χρονιά η έκδοση και κυκλοφορία της εφημερίδας του Συλλόγου με τον τίτλο: «Εξ ΑΝΑΤΟΛΗΣ…. τα νέα». Ο Σύλλογος διαθέτει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, (www. Ags-anatoli.gr), στον οποίο καταχωρούνται τα νέα του Συλλόγου, αλλά και πολλές ειδήσεις από τον κόσμο του στίβου.

4) Η σταθερά πολυπληθής ομάδα των εθελοντών του Συλλόγου, αποτελούμενη από αθλητές και μέλη μας, συμμετείχε και το 2013 στη διοργάνωση του 31ου Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας, στη μνήμη του Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, καλύπτοντας τις ανάγκες του σταθμού ανεφοδιασμού του 40ού χλμ. (μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής) και του τερματισμού μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Επίσημοι αθλητές μας, αλλά και αθλούμενοι του Σταδίου του Δήμου μας, από το «φυτώριο των Μαραθωνοδρόμων», (άνω των 40), μετείχαν στο Μαραθώνιο Δρόμο και στους παράλληλους αγώνες των 5 και 10 χλμ.

5) Ο Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» συμμετείχε στις ΔΥΟ παρελάσεις: της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, με μία ομάδα άνω των 30 αθλητών και αθλητριών, που με τις κόσμιες αθλητικές εμφανίσεις τους και το αθλητικό τους παράστημα τίμησαν τις Εθνικές Επετείους. Ήταν η πρώτη φορά που έλαβε μέρος στην παρέλαση Αθλητικός Σύλλογος και αυτή η πρωτοτυπία απέσπασε τα ευμενή σχόλια και το χειροκρότημα των θεατών της παρέλασης.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Σύλλογος και αυτή τη χρονιά: 1) συμμετείχε με τους αθλητές του σε όλα τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και σε αγώνες εκτός της Αττικής και εκτός της Ελλάδας (Μαραθωνίους Μιλάνο, Φρανκφούρτης). Ο Σύλλογος δείχνει πάντοτε μία πολύ καλή εικόνα οργανωτικότητας, καθώς και οικογενειακών και φιλικών δεσμών, μεταξύ των αθλητών και των μελών. Οι δρομείς μας και τα μέλη μας που τρέχουν μεγάλες αποστάσεις, διέτρεξαν όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στους αγώνες που διεξάγονται στις πόλεις της Αττικής και της Περιφέρειας.

Είχε την οργανωτική ευθύνη των μεγάλων διοργανώσεων του Δήμου μας: 2) του Μπλόκου της Καλογρέζας, που διεξήχθη επί δύο ημέρες (και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.500) και 3) των αγώνων δρόμου για όλα τα σχολεία του Δήμου, (που και αυτές οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 1.100). Το Στάδιο της Ν. Ιωνίας πλημμύρισε και στις δύο διοργανώσεις με αθλητές και φιλάθλους. Το πανέμορφο Στάδιό μας έζησε όμορφες μέρες. 4) Στις αθλητικές δραστηριότητες του Συλλόγου εντάσσεται και η «φιλοξενία» του 9ου Δημοτικού Σχολείου, που επισκέφθηκε το Στάδιο και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του σχολείου να αγωνιστούν σε τρία αγωνίσματα και να γευθούν έτσι τα μηνύματα του κλασικού αθλητισμού, της ευγενικής άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Μετά την προβολή ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς: Πανοσιολογιότατο πατέρα Κωνσταντίνο Ψαλτάκη και Αιδεσιμότατο πατέρα Σωτήριο Κωστόπουλο. Στη συνέχεια κομμάτια της πίτας του Συλλόγου έκοψαν με σειρά οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, των φορέων και συλλόγων του Δήμου, αλλά και από περιοχές εκτός του Δήμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις προσώπων της κοινωνίας μας, που κατά το ΔΣ του Συλλόγου αξίζουν την ιδιαίτερη τιμή. Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε και βράβευσε: τον κ. Βασίλειο Χαλά, παλαιό αθλητή και προπονητή της ΑΕΚ, καθηγητή μέσης εκπαίδευσης και των ΤΕΦΑΑ Αθήνας, για τη δωρεά αθλητικού υλικού γυμναστικής και ενδυνάμωσης μεγάλης αξίας. Ακολούθως βράβευσε δύο Μαραθωνοδρόμους: τον Χάρη Λυσαρίδη, για την ιδιαίτερη νίκη που πέτυχε κατά τη συμμετοχή του στον 31ο Μαραθώνιο της Αθήνας. Η νίκη του αυτή έγκειται στο ότι έτρεξε όλο το Μαραθώνιο βοηθώντας το συναθλητή του, Μαραθωνοδρόμο της ζωής και του αθλητισμού, Αλέξανδρο Κρητικό, που έλαβε μέρος με το αναπηρικό του αμαξίδιο, καθόσον είναι τετραπληγικός, πάσχων από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Ο Χάρης Λυσαρίδης είναι ένα πρότυπο αθλητή και Μαραθωνοδρόμου, που έδωσε ένα ύψιστο παράδειγμα φιλαλληλίας και υψηλών ιδανικών. Βράβευσε επίσης τον Αλέξανδρο Κρητικό, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε στο Μαραθώνιο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία, δείχνοντας σε μας «τους αρτιμελείς» τη δύναμη και το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής, κάνοντας όλους τους παρευρισκόμενους να τον θαυμάσουν για τον υπέροχο άθλο του και να του ευχηθούν κάθε επιτυχία στη ζωή του και στις σπουδές του. Ο Αλέξανδρος είναι μαθητής της 3ης Λυκείου και θέλει να σπουδάσει σε σχολή σχετική με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μετά τις βραβεύσεις των προσώπων της κοινωνίας μας ο Σύλλογος βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που πέτυχαν στα Α.Ε.Ι. Για της φετινές βραβεύσεις είχαμε: το Γιάννη Ντρίγιο, τη Σοφία Τσιλιγκίρη, τη Χριστίνα Μπαρμπάκου, το Χρήστο Παπασωτηρόπουλο, την Πόλη Βαρελοπούλου, την Εύη Σταμογιώργου και τη Βιβή Σταμογιώργου. Ο Σύλλογος έκλεισε τις τιμητικές βραβεύσεις με την απονομή των βραβείων στους αθλητές του που πέτυχαν μέχρι και 6η Πανελλήνια νίκη: Τάνια Γούπου, Οξάνα Κορένεβα, Κλίντι Μαλάϊ και Ανθούλα Μιχελή.

Σ’ αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε η τελετή της Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ο Σύλλογος έκανε δύο κληρώσεις: μία για ένα παιδί της παιδικής χορωδίας, που πήρε μία ωραία γλάστρα (προσφορά του Ανθοπωλείου της κ. Βασιλάτου – Χαρμανίδου στον Περισσό) και μία κλήρωση για ένα χρηματικό δώρο από την Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας. Τυχερές ήταν κατά σειρά οι αθλήτριες: ή Ίριδα Σαντοριναίου και η Άννα Καρανίκα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δήμαρχος κ. Γκότσης (με τη σύζυγό του), ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Μαΐστρος, οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων κ. Μανούρης και κ. Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσομπάνογλου, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Κυριακόπουλος, κ. Κωστιδάκης, κ. Λαζαρίδης, κ. Κουλούρης, κ. Θωμαΐδου. Παρών και ο μέγας χορηγός της βασιλόπιτας κ. Γιώργος Στεργίου με το φίλο τού Συλλόγου κ. Πάνο Παλυβό. Ο παλαιός πρωταθλητής και «θρύλος των στηπλ» κ. Γ. Παπαβασιλείου καθώς και ο τυφλός Παρολυμπιονίκης του Μαραθωνίου και μέλος τού Συλλόγου κ. Σιούτης. Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων: του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. κ. Χριστοδούλου, του Συλλόγου Ινεπολιτών κ. Καραγιαννίδης, κ. Σπανοπούλου και η κ. Λάμπρου, της Ένωσης Σπάρτης κ. Σαπουντζάκης, του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης, του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, της Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ. Χασάπης και κ. Φτούλη, του Φυσιολατρικού και των Παλαιών Προσκόπων κ. Τσεσμελής, του Συλλόγου Ρουμελιωτών κ. Ραφτόπουλος, της ΔΙΑ.Π.Ε. κ. Δαρμογιάννης και η κ. Καραμπέτσου, της ΙΡΙΔΑΣ η κ. Βακαλοπούλου, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και του Α.Ο. Περισσού κ. Σταθόπουλος, της Ρουμελιώτικης Εστίας κ. Βελλιανίτης, του Συλλόγου Προστασίας από τις νέες τεχνολογίες κ. Τζαμαλούκα, του Σ.Δ.Υ. Αθήνας κ. Τσατσαρούνος και κ. Μεσδανίτης, του Σ.Δ.Υ. Πειραιά κ. Κασανής, της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Πηλιχός, ο φίλος του Συλλόγου και εκδότης της εφημερίδας «η Κερκίδα του Στίβου» κ. Φωτακίδης, η συγγραφέας κ. Αραμπατζόγλου – Τουζοπούλου, ο φίλος και χορηγός του Συλλόγου κ. Αλεξούδης, η δημοσιογράφος από την ΙΩΝΙΑ ΝΕΤ και ο εκπρόσωπος της ΦΛΟΓΑΣ κ. Διακουμάκος.

 

 

<<  63 64 65 66 67 [6869 70 71 72  >>  

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.