Ιουλ10

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

4ος ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ

«Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Εκεί που γράφτηκε η Ιστορία τους.

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 & ΩΡΑ 9.30 π.μ.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής - Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου  Νέας Ιωνίας, το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΝ

Τον 4ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ επί δημοσίας οδού, με την επωνυμία

«Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»,

ειδικά αφιερωμένο στους Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή  και εγκαταστάθηκαν το 1923,στους συνοικισμούς της Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

10.000 μ. (για ενήλικες, χρονικό όριο 90΄). Η διαδρομή διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων, εκεί που στέριωσε η προσφυγιά, εκεί που δημιούργησαν πολιτισμό και ιστορία οι ξεριζωμένοι.

Α) Άνδρες: 1)  18-19, 2) 20-29, 3) 30-39, 4) 40-49, 5) 50-59, 6) 60-69, 7) 70 και άνω.

Β) Γυναίκες: 1) 18-19, 2) 20-29, 3) 30-39, 4) 40-49, 5) 50-59, 6) 60 και άνω.

1.000 μ. (για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων)

Α) 9 – 10 ετών (γεν. 2009 – 2008), Β) 11 - 12 ετών  (γεν. 2007 – 2006),

Γ) 13 - 14 ετών (γεν. 2005 – 2004), Δ) 15 -16 ετών  (γεν. 2003 – 2002),

Ε) 17 - 18 ετών (γεν. 2001 - 2000) για αγόρια και κορίτσια (χωριστά).

ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η  Λεωφόρος Δεκελείας, το σημείο μπροστά από το κτήριο του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) – Δεκελείας 152 & Αττάλειας – Νέα Φιλαδέλφεια και απέναντι από το μνημείο Μικρασιατών στο πάρκο «Αλησμόνητες Πατρίδες».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Και οι δύο αγώνες θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ ή ανοίγοντας τον σύνδεσμο

https://docs.google.com/forms/d/1huwMxRwVURg4KJMf4Q9bdOxtZsjZzD55esNBBOfGkeU/edit?usp=sharing,

μέχρι και τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 14:00.

Μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνουν δεκτές οι δηλώσεις.

Εμφιαλωμένο νερό, για τον αγώνα των 10 χιλμ., θα προσφέρεται σε δύο ενδιάμεσους σταθμούς και στον τερματισμό. Ο ιματισμός των δρομέων θα φυλάσσεται σε ειδικό χώρο πλησίον της εκκίνησης και του τερματισμού. Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσοι σταθμοί ελέγχου και εγκυρότητας της συμμετοχής εκάστου δρομέα.

Παρακαλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι δρομείς να σεβαστούν την προσπάθεια των διοργανωτών που προσφέρουν ΔΩΡΕΑΝ όλες τις υπηρεσίες του αγώνα και να είναι εμπρόθεσμοι στις δηλώσεις συμμετοχής, καθώς και να προσέλθουν στον αγώνα (δηλαδή να είναι συνεπείς).

Με τη δήλωσή σου και τη συμμετοχή σου γράφεσαι στην ιστορία.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: 

α)Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής–Τμήμα Αθλητισμού, Δήμου ΝέαςΦιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος (Ραιδεστού-21 Ν. Χαλκηδόνα, Τηλ. 213-2026310/331/332, ώρες 09.00 – 14.00) &

β)στον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Ν. Ιωνίας, (Λ. Ηρακλείου 268, Ν. Ιωνία, Τηλ. 210 2759768, 210 2777721 ώρες 09.00 – 14.00)

και στις ιστοσελίδες:www.dimosfx.gr & www.opandni.gr

Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης ΜΙΑ ΩΡΑ πριν την έναρξη του αγώνα.

ΕΠΑΘΛΑ

1. Σε όλους (-ες)  συμμετέχοντες (-ουσες) θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα, στην πίσω πλευρά του οποίου  θα αναφέρονται τα ιστορικά στοιχεία της αφιέρωσης του αγώνα.

2. Αναμνηστικό Μετάλλιο:  Θα απονεμηθεί στους-ις 3 πρώτους-ες, κάθε ηλικιακής κατηγορίας.

3. Αναμνηστικό Κύπελλο: Θα απονεμηθεί στον 1ο Άνδρα  και στην  1η Γυναίκα του αγώνα της γενικής κατάταξης τερματισμού, καθώς στον 1ο Άνδρα  και  1η Γυναίκα κάθε κατηγορίας ηλικίας.

4. Θα απονεμηθεί επίσης κύπελλο, «το έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε», με κλήρωση, στο τέλος των αγώνων, σε έναν αθλητή που δεν θα έχει λάβει άλλη τιμητική διάκριση.

Θα υπάρξουν και ειδικές βραβεύσεις.

ΚΑΝΕΙΣ  ΔΕΝ  ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ  ΔΥΟ  ΦΟΡΕΣ.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στον αγώνα, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας. Όλοι πρέπει να έχουν εξεταστεί, πριν τον αγώνα, από ειδικό γιατρό της επιλογής τους. Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχουν οι γονείς τους.

Παραχωρείται το δικαίωμα στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν το όνομα και τη φωτογραφία του αθλητή προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Ιουλ05

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄ - Παγκορασίδων Α΄ στη Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄ - Παγκορασίδων Α΄ στη Χαλκίδα

 

Το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου διεξήχθη, στο πανέμορφο Στάδιο της Χαλκίδας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α΄ - Παγκορασίδων Α΄ Νοτίου Ομίλου. Η Οργανωτική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ και της Τοπικής ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ πραγματοποίησαν όλο το πρωτάθλημα με πολύ μεράκι και άρτια διοργάνωση.

Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε στα ακόλουθα αγωνίσματα από αθλητές και αθλήτριες που έδωσαν και πάλι τον αγώνα τον τίμιο και έκλεισαν τη φετινή αγωνιστική χρονιά με πολύ καλές επιδόσεις και χρήσιμη βαθμολογία για το Σύλλογο.

Σκυταλοδρομία 4Χ80 παμπαίδων Α΄ : μετείχαν: Μήτρος Αλέξανδρος, Μαλάι Γκάμπριελ, Τσορβάς Σταύρος, Φραγκόπουλος Σταύρος και πέτυχαν επίδοση 39.67 που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα της σκυτάλης για το 2018. Τα αγόρια μας έδωσαν με την επίδοσή τους πολύτιμους βαθμούς στο Σύλλογο.

Πένταθλο παγκορασίδων Α΄: μετείχε η αθλήτριά μας Μαράντζα Νεφέλη, η οποία πέτυχε ατομικά ρεκόρ στα ΤΕΣΣΕΡΑ από τα πέντε αγωνίσματα, στα οποία αγωνίστηκε. Συγκεκριμένα: 80 μ. με εμπόδια: 13.85, άλμα σε μήκος: 4,49 μ., σφαιροβολία: 7,90 μ., ακόντιο: 21,78, 600 μ.: 2.08.33. Το πένταθλο είναι επίπονο αγώνισμα και τα παιδιά πρέπει να έχουν καλές επιδόσεις και κουράγιο να αγωνίζονται ΔΥΟ ημέρες στα προβλεπόμενα αγωνίσματα. Κατετάγη 15η με σύνολο βαθμών 2858 και έδωσε επίσης βαθμούς στο Σύλλογο.

3.000 μ. βάδην παγκορασίδων Α΄: μετείχε η αθλήτρια μας Βασιλείου Βασιλική. Η Βασιλική ήταν η «άτυχη» του Συλλόγου, γιατί ο τραυματισμός που για ένα και πλέον μήνα (οσφυοϊσχυαλγία) την ταλαιπωρούσε, έκανε την εμφάνισή του στον αγώνα και καθήλωσε την αθλήτρια. Κατάφερε όμως και αγωνίστηκε, αν και βασανίστηκε. Τερμάτισε με ψυχικές δυνάμεις, αφού οι σωματικές της την παίδεψαν αρκετά. Η Βασιλική κατετάγη 11η με επίδοση 18.26.22, που είναι μακριά από την ατομική της επίδοση, αλλά έδωσε πολύτιμους βαθμούς στο Σύλλογο.

Δισκοβολία παμπαίδων Α΄: μετείχε ο αθλητής μας Κατσίκας Νικόλαος. Ο Νίκος δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Έτσι λόγω απειρίας και άγχους δεν πέτυχε τις επιδόσεις των προπονήσεών του. Έρριξε το δίσκο στα 33,67 μ., που απέχει από το ατομικό του ρεκόρ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου (που εκπροσωπήθηκε στους αγώνες από τον Πρόεδρο κύριο Βασιλείου), συγχαίρει όλα τα παιδιά, τα οποία θεωρεί αξιέπαινα. Συγχαίρει επίσης τους προπονητές των παιδιών (Μοναστηριώτη Νικόλαο, Θεοχαράτο Ανδρέα και Οραφνόπουλο Δημήτρη). Το Δ.Σ. ευχαριστεί ιδιαίτερα του γονείς όλων των παιδιών για τη βοήθεια που προσέφεραν στις μετακινήσεις των αθλητών μας. Εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ξεκούραση, καλές διακοπές και το Σεπτέμβρη πάλι μαζί για νέες επιτυχίες.

DSCN0284DSCN0291

Ιουν28

26 Ιουνίου: Ημέρα κατά των ναρκωτικών

                                                                      

σε συνεργασία με τον

 Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών «ΟΚΑΝΑ»

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ¨΄ ΊΡΙΔΑ ¨ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 Η 26η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε το 1987 ως η Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Από τότε έχουμε διανύσει τρεις και πλέον δεκαετίες προσπάθειας εξάλειψης των ναρκωτικών και μείωσης της ζήτησης τους. Άλλες από αυτές τις προσπάθειες έγιναν συστηματικά και οργανωμένα και άλλες πιο αποσπασματικά σε επίπεδο φορέων.

Πράγματι, τα ναρκωτικά εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα στην εποχή μας, πρόβλημα που είναι πολυπαραγοντικό και δυστυχώς συν τω χρόνω όλο και νέες μορφές εξαρτήσεων κάνουν την εμφάνιση τους.

Όλες λοιπόν οι ανάγκες καταλήγουν σε αυτές τις προσπάθειες που αφορούν στη μείωση της ζήτησης τους, ουσιαστικά δηλαδή στην Πρόληψη του φαινομένου.

Το Κέντρο Πρόληψης εδώ και 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας δουλεύει αδιάλειπτα στην κοινότητα με στόχο την ενίσχυση των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων που ενδυναμώνουν τους ανθρώπους και τους οχυρώνουν απέναντι στα « δύσκολα» που καλούνται να αντιμετωπίσουν στη ζωή τους.

Δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, την αναγνώριση και διαχείριση-έκφραση των συναισθημάτων μας, τα πλαίσια και τους τρόπους οριοθέτησης, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης αλλά και το μοίρασμα, τη σύνδεση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

Έχοντας ως εφόδιο όλες αυτές τις δεξιότητες μπορούμε να διαχειριστούμε τις δυσκολίες της ζωής με έναν τρόπο λειτουργικό , δίχως να αναζητήσουμε «βοήθεια» , « αποκούμπι» σε όποια μορφή ουσίας, νόμιμη ή παράνομη, σε όποια μορφή τυχερών παιχνιδιών αλλά και υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου.

Γιατί ουσιαστικά οι ουσίες και οι εξαρτήσεις , εν γένει, αυτό  ακριβώς έρχονται να κάνουν. Να καλύψουν ,να κουκουλώσουν- απαλύνουν πρόσκαιρα μια δυσκολία, ένα έλλειμμα, ένα τραύμα κάτι που μας πονάει που νιώθουμε αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε και καταφεύγουμε στις ουσίες για να ξεχαστούμε. Έτσι όμως, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουμε το αρχικό πρόβλημα αλλά δημιουργούμε και ένα ακόμα και ξεκινούμε τον φαύλο κύκλο της εξάρτησης.

75 Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα εστιάζουν στο πριν από αυτό. Εστιάζουν ακριβώς στον άνθρωπο και την κοινότητα με στόχο το μοίρασμα, την ενδυνάμωση, τη στήριξη και το ταξίδι προς τον εαυτό προκειμένου να φθάσουμε να μη χρειαζόμαστε καμία τέτοια «ουσία» στη ζωή μας.

Για την επιστημονική ομάδα του κέντρου

Κομνηνόγλου Ιωάννης

Ψυχολόγος- Στέλεχος Πρόληψης

Ιουν28

ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ & ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Ο ΧΡΙΣΤΑΝΑΣ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΠAΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ & ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων & Κορασίδων. Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή μας Χριστάνα Κων/νο στα 400 μ. και την αθλήτριά μας Βασιλείου Βασιλική στα 5.000 μ. βάδην.

Η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ

 

Και τα δύο παιδιά το τελευταίο διάστημα βασανίστηκαν από ιώσεις και τραυματισμούς.

Ο Κων/νος δεν προκρίθηκε για τον τελικό του αγωνίσματος πετυχαίνοντας χρόνο 56.61 που είναι υποδεέστερος του ρεκόρ του και των δυνατοτήτων του.

Η Βασιλική αγωνίστηκε στα 5.000 μ. βάδην κορασίδων, αν και είναι κορασίδα Α΄, δηλαδή συμμετείχε σε μία κατηγορία ανώτερη της ηλικίας της. Παρά τους τραυματισμούς της, μέχρι την τελευταία εβδομάδα, κατάφερε αγωνίστηκε και τερμάτισε σε 29.55.87, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και όριο βαθμολόγησης για το Σύλλογό μας.

Τους αθλητές μας συνόδευσαν: ο προπονητής μας κ. Ορφανόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ.: ο Πρόεδρος κ. Βασιλείου και ο Γεν. Έφορος κ. Χριστάνας.

Το Δ.Σ. συγχαίρει τα δύο παιδιά, τους προπονητές τους και τους γονείς τους.

Ο κ. ΟΡΦΑΝΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΧΡΙΣΤΑΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

Άσκηση

&

Διατροφή

 

  Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα διατροφή, οργανώνει ομιλία – παρουσίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας, ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις μας.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την :

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

και ώρα 18:00.

   Θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι ΖουμπανέαςΕυαγγ. και ΚατσίλαςΒασ.

   Η άσκηση και η διατροφή (πριν και μετά την άσκηση), αλλά και η καθημερινή διατροφή των αθλούμενων, κάθε ηλικίας, θα αναλυθεί και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα.

  Είναι σημαντικό και ευκαιρία για όλους εμάς και τους αθλητές μας να παραβρεθούμε στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.