Οκτ09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5ου ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Οι γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων τιμήθηκαν και πάλι εφέτος με περισσή αγάπη και αγωνιστικότητα….

Την Κυριακή το πρωί, 6 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 5ος Αγώνας Δρόμου με την επωνυμία «Στις γειτονιές των Μικρασιατών προσφύγων».

Την οργανωτική ευθύνη της 5ης αυτής διοργάνωσης είχε ο Δήμος Νέας Ιωνίας με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) και τον Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ. Συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής / Τμήμα Αθλητισμού.

Ο αγώνας περιελάμβανε δύο αποστάσεις: 1.000 μ. για παιδιά από 9 ετών έως και 18 ετών, και 10.000 μ. για ενήλικες από 18 ετών μέχρι και άνω των 70 ετών.

Οι διοργανωτές είχαν επιμερίσει μεταξύ τους τις σχετικές αρμοδιότητες και τις έφεραν εις πέρας με απόλυτη συνέπεια, αφού είχαν ασχοληθεί με τα διάφορα θέματα από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο καιρός ήταν πολύ ευνοϊκός για τέτοιο αγώνα μεγάλης απόστασης και αρκετών υψομετρικών δυσκολιών, και έτσι οι δρομείς απόλαυσαν τις «Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων», με τα πολλά προσφυγικά σπιτάκια, τις εκκλησίες, τα εργοστάσια και τα αγέρωχα φουγάρα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που φέρνει κυρίως η ζέστη.

Η Πλατεία του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, μπροστά από το ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. είχε γεμίσει από μικρά παιδιά, που με αγωνία περίμεναν να τρέξουν, αλλά και από τους ενήλικες που τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν τους συναθλητές τους και να ανταλλάξουν χαιρετισμούς και να πουν τα νέα τους.

Ο αγώνας αυτός, όπως και όλοι οι προηγούμενοι αγώνες δρόμου που διοργανώνονται από τους ανωτέρω διοργανωτές, διακρίνονται για την αρτιότητα και το σεβασμό στους δρομείς που προσέρχονται, γιατί γνωρίζουν ότι εδώ υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές των πιο επίσημων και σοβαρών αγώνων, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, προσωπικούς αριθμούς συμμετοχής, φύλαξη διαδρομής, ιατρική βοήθεια με ασθενοφόρο και εθελοντές του ΕΕΣ, φύλαξη ρούχων, υδροδοσία κ.α. και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ.

Η Τροχαία Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία των δύο Δήμων, τα επιτελεία των γυμναστών του Ο.Π.Α.Ν. Ν. Ιωνίας και του Τμήματος Αθλητισμού Ν. Φιλαδέλφειας, το Δ.Σ., οι προπονητές, τα μέλη και οι αθλητές της ΑΝΑΤΟΛΗΣ, δύο εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και πλέον των 100 εθελοντών, πρόσφεραν υπηρεσίες ποιότητας και οι αγώνες διεξήχθησαν και ολοκληρώθηκαν χωρίς παράπονα ή ατέλειες.

Την υπόσχεση του αθλητή των 1.000 μ. απήγγειλε η αθλήτρια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Μαρία Κατσίκη και των 10.000 μ. ο γνωστός παλαιός πρωταθλητής του Μαραθωνίου (και πάντοτε παρών στους αγώνες δρόμου του Δήμου μας) Γιώργος Μάλλιαρης.

Στον αγώνα των 1.000 μ. πρώτος νικητής ήταν ο Μίχογλου Θωμάς (ΓΑΣ Καματερού), με χρόνο 2.58.32 και πρώτη νικήτρια η Εσμερλή Χρύσα (Ίκαρος Ν. Ιωνίας), με χρόνο 3.34.61.

Στον αγώνα των 10.000 μ. πρώτος νικητής ήταν ο Κολυβάς Δημήτρης (Αίολος Κορυδαλλού) με χρόνο 36.38 και πρώτη νικήτρια η Σπαθή Βασιλική (Πανελλήνιος Γ.Σ.) με χρόνο 41.18

Στον αγώνα των 1.000 μ. συμμετείχε η τυφλή αθλήτρια Παρασκευή Τσαβάλια και στον αγώνα των 10.000 μ. ο τυφλός Παρολυμπιονίκης του 2004 Μαραθωνοδρόμος Νίκος Τσατσακλάς. Συνοδός και στους δύο ήταν η Κατερίνα Βλαχαντώνη. Η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε και τους δύο αθλητές, που αποτελούν παράδειγμα θέλησης. Βραβεύτηκε επίσης και ο Μαραθωνοδρόμος κ. Στέλιος Πρασσάς, 88 ετών, που μετείχε και φέτος στα 10.000 μ.

Όλοι οι δρομείς τερματίζοντας έπαιρναν, εκτός από το μπουκαλάκι με το νερό, από ένα γευστικότατο γιαούρτι προσφορά της Βιομηχανίας Γάλακτος ΚΡΙ – ΚΡΙ, που εξασφάλισε το μέλος του Δ.Σ. της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κ. Γιάννης Φιλτισάκος.

Τα σχόλια των άνω των 400 δρομέων ήταν όλα εγκωμιαστικά και έδιναν έμφαση στην αρτιότητα της διοργάνωσης, στην Ελληνική μουσική με Μικρασιατικά τραγούδια, καθώς και στους εθελοντές που ήταν κατανεμημένοι σε όλο το μήκος των διαδρομών.

Χαιρετισμό απηύθυναν: Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η οποία έδωσε και την εκκίνηση του αγώνα των 10.000 μ. και ο πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Λουκάς Χριστοδούλου (ο οποίος είχε τη μεγάλη ευθύνη και αρμοδιότητα της συγκέντρωσης και οργάνωσης των εθελοντών),.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Σπύρος Μπερδέσης, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση των 1.000 μ., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ιωνίας κ. Κώστας Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι: κ. Γκέλλυ Σακαλόγλου, Άρης Χατζησαββίδης, Αντώνης Καρβουνιάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ν. Ιωνίας: κ. Γιάννης Ιωάννου, κ. Ελένη Χαντζή, κ. Ελένη Γρίβα, κ. Χάρης Λάμπρου, κ. Χρήστος Κανλής, κ. Λίλιαν Αθυμαρίτου, κ. Όλγα Ακιανίδου. Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σπύρος Αμανατίδης, ο Διευθυντής του Τμήματος Αθλητισμού της Ν. Φιλαδέλφειας κ. Άρης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. «Αγία Όλγα» κ. Κούρτης, που πάντοτε υποστηρίζει με νοσηλευτικό προσωπικό τις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου μας και η κ. Παναγιώτα Σούγια από την ΙΟΝΙΑΝΕΤ που διαρκώς προβάλλει τις εκδηλώσεις μας.

Παρόντες ήταν ακόμη οι εκπρόσωποι των Μικρασιατικών Συλλόγων και λοιπών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας: κ. Νουβέλογλου, κ. Σπανοπούλου, κ. Ανθρακίδου, κ. Κοντίτσης, κ. Ζαχαράκη, κ. Κωστιδάκης, κ. Χατζηϊωάννου, κ. Χομπάς, κ. Δαρμογιάννης, κ. Παπαδόπουλος, κ. Κωτούλα οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στη φύλαξη της διαδρομής και την εξυπηρέτηση του αγώνα.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση η κυρία Μαίρη Αρώνη από τον Δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου, η οποία βοήθησε στην προβολή του αγώνα και ο κ. Ηρακλής Αθανασόπουλος συγγραφέας, αθλητικογράφος και φίλος των διοργανώσεών μας.

Αναλυτικά αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες των διοργανωτών. Το δίπλωμα συμμετοχής σας μπορείτε να εκτυπώσετε από το συνημμένο αρχείο, στο οποίο θα βρείτε το δίπλωμά σας (με το όνομά σας και το χρόνο τερματισμού σας).

Στα γραφεία του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας μπορείτε να βρείτε πολλές φωτογραφίες από τους αγώνες. Μπορείτε να τις πάρετε δωρεάν, αλλά πρέπει να προσέλθετε ένα απόγευμα και να σας τις αντιγράψουμε σε ένα δικό σας μέσο αποθήκευσης.9 Εκκίνηση από τη Δήμαρχο κ. Θωμαΐδου4 Η Μαρία Κατσίκη απαγγέλει την υπόσχεση του αθλητή5 Υπόσχεση αθλητή1 Η ομάδα με τις μικρές ηλικίες της Ανατολής

Οκτ07

Αγιασμός της «ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

1

 

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογό μας στο
Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας η προγραμματισμένη τελετή του Αγιασμού. Τον
αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Ν. Φιλαδέλφειας – Ν.
Χαλκηδόνας κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως
πατέρα Επιφάνιο και τον πατέρα Αλέξιο.
Πριν την έναρξη του αγιασμού ο Μητροπολίτης «άνοιξε διάλογο» με τους αθλητές και
τις αθλήτριες και ως «έμπειρος προπονητής», αφού αναφέρθηκε στο ευγενικό άθλημα του
στίβου, συμβούλεψε τα παιδιά ότι πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους, να υπακούουν
στους προπονητές τους, να σέβονται τους συναθλητές τους και να έχουν στόχο τη
βελτίωση της υγείας τού πνεύματος και του σώματος. Ότι πρέπει να έχουν πίστη στον
Πανάγαθο Θεό, ο οποίος θα είναι πάντοτε κοντά στα παιδιά και θα τα βοηθάει στις
προσπάθειές τους και σε όλη τους τη ζωή.
Ως καλός ποιμενάρχης «κατέβηκε» στην ηλικία των μικρών αθλητών και, με τον τρόπο
του, τα παιδιά άκουσαν την ερμηνεία του μυστηρίου του αγιασμού και τις συμβουλές του,
αλλά έκαναν και ερωτήσεις στο Σεβασμιότατο, οι οποίες απαντήθηκαν με τρόπο
κατανοητό και απόλυτα καταληπτό. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο όνομα του Συλλόγου
«ΑΝΑΤΟΛΗ» λέγοντας ότι ανατολή είναι ήλιος και ήλιος είναι φως. Το φως αυτό να
κατευθύνει τα βήματα των παιδιών.
Όλα τα παιδιά παρακολούθησαν με υποδειγματική προσοχή και ησυχία τη λειτουργία
του αγιασμού και στο τέλος αφού παρατάχθηκαν σε μία μεγάλη σειρά πέρασαν και
προσκύνησαν τον ιερό σταυρό
Στην τελετή παραβρέθηκε και η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, η οποία μετά τις ευχές του
Μητροπολίτου, έδωσε τις δικές της ευχές στα παιδιά, σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και
σε όλα τα παριστάμενα μέλη του Συλλόγου.
Την τελετή έκλεισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος ευχαρίστησε το Σεβασμιότατο
για την τέλεση του αγιασμού, αλλά και για τα γεμάτα νόημα λόγια του προς τα παιδιά. «Η
ΑΝΑΤΟΛΗ είναι ο Σύλλογος που θα προσπαθήσουμε να μείνει συνεχώς στην Ανατολή.
Είναι ο Σύλλογος που έχει γερές ρίζες, έχει αξίες και οράματα, τα οποία μας τα παρέδωσαν
οι ιδρυτές του Συλλόγου, και , ως θεματοφύλακες, θα συνεχίσουμε το έργο αυτό για το
καλό όλων των παιδιών και της κοινωνίας της Νέας Ιωνίας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του
Συλλόγου μας κ. Γιάννης Ιωάννου, τα μέλη του Δ.Σ.: κ. Χοχλάκη Αριστέα, κ. Κατέχη
Ελένη, κ. Θεοδωρογιάννης Τάσος, κ. Στουραΐτης Κώστας, οι προπονητές: Χαντζίκος
Γιώργος, Αμπάς Δανάη, Παπαδημητρίου Μαριαλίνα και Φραντζής Δημήτρης και ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ν. Ιωνίας κ. Γιώργος Ουσταμπασίδης.734526

Οκτ07

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Με τα συγχαρητήριά μας και την εκτίμησή μας υποδεχόμαστε το Μαραθωνοδρόμο του Συλλόγου μας Θανάση ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

   Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 διεξήχθη στο Βερολίνο ο Διεθνής Μαραθώνιος, στον οποίο κάθε χρόνο μετέχουν οι καλύτεροι Μαραθωνοδρόμοι του κόσμου, επιδιώκοντας την κατάρριψη της καλύτερης επίδοσης του Μαραθωνίου. Έτσι στη φετινή διοργάνωση είχαμε ένα «συνωστισμό» επιδόσεων. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της Αιθιοπίας κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις. Οι Μαραθωνοδρόμοι (άνδρες και γυναίκες) αναδείχθηκαν νικητές και νικήτριες «κάνοντας φίνις» στην τελική ευθεία. Αυτό τουλάχιστον μας δείχνουν τα αποτελέσματα, όπως μας πληροφόρησε, για μία ακόμη φορά, ο φίλος του Συλλόγου (αθλητικογράφος) Ηρακλής Αθανασόπουλος.

   Ο Σύλλογός μας έχει τη χαρά για μία ακόμη φορά να εκπροσωπείται από το Μαραθωνοδρόμο μας ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ Αθανάσιο, ο οποίος τερμάτισε σε 2:39.43, καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ, καταλαμβάνοντας την ΤΡΙΤΗ θέση ανάμεσα στους 96 Έλληνες και Ελληνίδες που τερμάτισαν στον πιο πάνω Μαραθώνιο. Την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες κατέλαβε ο αθλητής του Παναθηναϊκού ΓΚΕΛΑΟΥΖΟΣ Κώστας, ο οποίος έκανε 2:18.37, μία επίδοση που δείχνει την πολύ καλή κατάσταση του Έλληνα πρωταθλητή. Δεύτερος τερμάτισε ο ΠΕΡΛΕΓΚΑΣ Παναγιώτης σε χρόνο 2:36.54.

   Η σειρά τερματισμού: 1) BEKELEKenenisa (ΑΙΘ.) 2:01.41, μόλις δύο δευτερόλεπτα πίσω από την περσινή καλύτερη επίδοση κόσμου του Κενυάτη KIPCHOGEπου είχε πετύχει 2:01.39. 2) LEGESEBirharu(ΑΙΘ.) 2:02.48 και 3) LEMMASisay(ΑΙΘ.) 2:03.36.

Στις γυναίκες η σειρά τερματισμού ήταν : 1) BEKEREAshete (ΑΙΘ.) 2:20.14, 2) DIBABAMare(ΑΙΘ.) 2:20.21 και 3) CHERYEGOSally(ΚΕΝ) 2:21.06.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια του στο Μαραθωνοδρόμου Θανάση ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ και του εύχεται καλή ξεκούραση και νέες επιτυχίες.

<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>  

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.