Μαϊ07

ΑΣΗΜΕΝΙΟ Ο ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασημένιο ο Μαραθωνοδρόμος Θανάσης Καρβουνιάρης.

Ευπαρουσίαστη η ομάδα της Ανατολής στον Άγιο Κοσμά.

   Την Κυριακή 29 Απριλίου διεξήχθη στο Μαραθώνα ο 5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, τον οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο αθλητής μας (Μαραθωνοδρόμος) Καρβουνιάρης Θανάσης με χρόνο 1:22.40 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Θυμίζουμε ότι ο Σύλλογος είχε βραβεύσει τον αθλητή κατά την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, για τις δεκάδες συμμετοχές του σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις του. Στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισαν 398 δρομείς.

   Στον αγώνα των 10.000 μ. της ίδιας διοργάνωσης έλαβε μέρος και τερμάτισε το μέλος μας Στέργιος Σιούτης, σε χρόνο 1:03.35, με συνοδό του τον Βασίλη Πιπέρη. Ο Στέργιος είναι ο γνωστός μας τυφλός Παρολυμπιονίκης του Μαραθωνίου των Παρολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο οποίος πριν μία εβδομάδα (στις 22.4.2018) έλαβε μέρος και τερμάτισε στο Μαραθώνιο της Μαδρίτης σε χρόνο 4:57.15

   Στο Μαραθώνιο της Μαδρίτης έλαβε μέρος και ο αθλητής μας Αλέξης Γεωργούλιας, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος μεταξύ των 20 Ελλήνων, που έλαβαν μέρος, σε χρόνο 3:14.00. Ο Αλέξης μάς είπε ότι ο Μαραθώνιος της Μαδρίτης έχει μια πολύ δύσκολη διαδρομή.

   Την Κυριακή 29.4.2018 διεξήχθησαν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά: 1) το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών (Α΄ φάση) και 2) το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Συνθέτων Παγκορασίδων Α΄.

   Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από ΕΝΝΕΑΜΕΛΗ ομάδα. Τα παιδιά μας του Αγώνα Ανδρών - Γυναικών ήταν όλα μικρότερης ηλικίας, αλλά βρήκαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών για την απόκτηση εμπειρίας εν όψει της δικής τους κατηγορίας.

Τα αποτελέσματα ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ είναι τα ακόλουθα:

Κόρδα Γεωργία: Άλμα σε μήκος 4,44 μ. και 100 μ. 14.26.

Παρθενίδη Ευγενία 1.500 μ. 6.00.65

Λούβαρης Κων/νος: 1.500 μ. 4.22.1 (νέο το ατομικό του ρεκόρ)

Ρουστάς Αθανάσιος: 1.500 μ. 4.36.90

Μιχαήλ Ευάγγελος : 400 μ 55.70

Χριστάνας Κων/νος: 400 μ. 56.70

Γκομόζιας Στέφανος: 100 μ. 11.99.

Κιάρρη Μάριος: 100 μ. 12.01

Στο Διασυλλογικό συνθέτων (ΠΕΝΤΑΘΛΟ) έλαβε μέρος η μικρή μας αθλήτρια Μαράντζα Νεφέλη, η οποία κατέλαβε την έβδομη θέση με 2.626 βαθμούς. Η Νεφέλη δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο επίπονο ΠΕΝΤΑΘΛΟ και έδειξε ότι θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε επόμενους αγώνες.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τους προπονητές τους.

Μαϊ07

ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Άσκηση και Διατροφή»

Μύθοι και πραγματικότητα. Τα μυστικά της ευζωίας

και των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Επιστημονική εκδήλωση της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 25 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σταδίου, η προγραμματισμένη εκδήλωση του Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας με τον τίτλο: «Άσκηση & Διατροφή».

Τα καθίσματα για τους αθλητές και τους γονείς τους – μέλη του Συλλόγου αποδείχτηκαν λίγα, αφού όσοι παρακολούθησαν τις διαλέξεις έφτασαν τους 100.

Ομιλητές – εισηγητές του θέματος ήταν: ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος – διατροφολόγος και συγγραφέας, γενικός διευθυντής της επιστημονικής ομάδας διατροφή και ο κ. Βασίλης Κατσίλας, διαιτολόγος – διατροφολόγος, συνεργάτης της ίδιας επιστημονικής ομάδας.

Ο κ. Ζουμπανέας είναι μέλος του Συλλόγου μας, με μακρά πείρα στην αθλητική διατροφή. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του διαιτολογικού τμήματος της μονάδας εφηβικής υγείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», πρόεδρος στο Ινστιτούτο διατροφικών μελετών & ερευνών, σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικές ομάδες και σε αθλητικά σωματεία.

Οι δύο ομιλητές κατάφεραν με απλά λόγια να κάνουν κατανοητές επιστημονικές έννοιες, που έχουν σχέση με την υγιεινή διατροφή και πόσο αυτή συμβάλλει στη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών. Έτσι ακόμη και τα μικρότερα παιδιά κατανόησαν ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία όλων, αλλά στην εξέλιξη της πορείας του αθλητή αυτό αποτελεί το 60%. Το υπόλοιπο 40% είναι η σωστή προπόνηση. Έγινε ευρεία αναφορά στο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, καθώς και στα απαραίτητα ενδιάμεσα μικρογεύματα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της ενυδάτωσης στην άσκηση, «προσφέροντας δωρεάν» τη συνταγή για το αθλητικό- ισοτονικό ποτό ενυδάτωσης. Ακόμη οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα διατροφικά συμπληρώματα και την περιεκτικότητα των διαφόρων τροφών σε βιταμίνες, μέταλλα και λοιπά ιχνοστοιχεία, καθώς και στις πρωτεΐνες.

Τα πολλά παραδείγματα, η προβολή διαφανειών, τα δείγματα τροφών και ο τρόπος παρουσίασης των θεμάτων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων. Τα παιδιά έδειξαν υποδειγματική προσοχή και στο τέλος των εισηγήσεων υποβλήθηκαν ερωτήσεις, δόθηκαν απαντήσεις και ακολούθησε συζήτηση.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ζουμπανέας διένειμε μικρό ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο αποτελεί επιτομή της σωστής διατροφής. Συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου για τον αριθμό των αθλητών και γονέων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον κ. Ζουμπανέα για την πολύ ενδιαφέρουσα προσφορά του προς το Σύλλογό μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου ξεκίνησε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ», της οποίας υπεύθυνος είναι ο κ. Ζουμπανέας και έχει εντάξει για παρακολούθηση και υποστήριξη ΕΞΙ αθλητές του αγωνιστικού τμήματος του Συλλόγου.

Με την ευκαιρία, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο για θέματα υγιεινής διατροφής ότι ο κ. Ζουμπανέας προσφέρει σε ειδική τιμή ένα εκ των βιβλίων του, με τίτλο: THINpositive”, Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής. Όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί το πιο πάνω βιβλίο παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Δ.Σ. του Συλλόγου, ή να στείλει μήνυμα στο mail του Συλλόγου.

Απρ28

Το υψηλό όριο για τους Πανελλήνιους Αγώνες η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασιλική. Μία πρώτη θέση, μία δεύτερη, μία τρίτη και αρκετά καλή εμφάνιση και βαθμολογία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το υψηλό όριο για τους Πανελλήνιους Αγώνες η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασιλική.

Μία πρώτη θέση, μία δεύτερη, μία τρίτη και αρκετά καλή εμφάνιση και βαθμολογία.

Ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας έλαβε μέρος στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων A΄- Παγκορασίδων A΄, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου στο Στάδιο του Σχηματαρίου. Η εκπροσώπηση, η βαθμολογία και οι επιτυχίες των παιδιών της ΑΝΑΤΟΛΗΣ θεωρούνται πολύ καλές.

Συγκεκριμένα η ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασιλική κατέλαβε την ΠΡΩΤΗ θέση στα 3.000 μ. βάδην, με χρόνο 17.26.13, πήρε το χρυσό μετάλλιο και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει το καλοκαίρι. Επίσης η Βασιλική ανέβηκε και 2η φορά στο βάθρο των νικητών με την ΤΡΙΤΗ θέση που κατέκτησε στο αγώνισμα της δισκοβολίας με βολή στα 18,59 μ.

Ο αθλητής μας ΚΑΤΣΙΚΑΣ Νικόλαος κατέλαβε τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση στη δισκοβολία με επίδοση 35,27 μ. και πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο Νίκος είναι ένας νέος αθλητής του Συλλόγου και έχει δυνατότητες για υψηλές επιδόσεις.

Για τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα:

80 μ. ΠΠΑ΄: Τσορβάς Σταύρος 10.42, Μαλάϊ Γκάμπριελ 10.58, Μήτρο Αλέξανδρος 10.76

80 μ. ΠΚΑ΄: Μωυσιάδη Χριστίνα 11.43, Στουραΐτη Ιωάννα 11.92

600 μ. ΠΚΑ΄: Τσίρμπα Χριστίνα 2.28.12

Ακόντιο ΠΠΑ΄: Ζάγκας Αχιλλέας 24,05 μ.

Άλμα σε ύψος ΠΚΑ΄: Μαράντζα Νεφέλη 1,38 μ.

Άλμα σε μήκος ΠΠΑ΄: Τσορβάς Σταύρος 4,86 μ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Βασιλείου Ευάγγ. Παρόντες οι προπονητές του Συλλόγου: Θεοχαράτος Ανδρέας και Μοναστηριώτης Νικόλαος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριές του, καθώς τους προπονητές του Συλλόγου. Ευχαριστεί όλους τους γονείς των παιδιών που προσφέρθηκαν για τη μεταφορά και επιστροφή των αθλητών.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

Άσκηση

&

Διατροφή

 

  Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα διατροφή, οργανώνει ομιλία – παρουσίαση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας, ακριβώς δίπλα στις εγκαταστάσεις μας.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την :

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

και ώρα 18:00.

   Θα μιλήσουν οι διακεκριμένοι Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι ΖουμπανέαςΕυαγγ. και ΚατσίλαςΒασ.

   Η άσκηση και η διατροφή (πριν και μετά την άσκηση), αλλά και η καθημερινή διατροφή των αθλούμενων, κάθε ηλικίας, θα αναλυθεί και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα.

  Είναι σημαντικό και ευκαιρία για όλους εμάς και τους αθλητές μας να παραβρεθούμε στην σημαντική αυτή εκδήλωση.

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.