Νοε21

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε την ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Συλλόγου μας.

Το Δ.Σ. σας παρακαλεί να προσέλθετε για να ακούσετε τα πεπραγμένα του Συλλόγου και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε και να προγραμματίσουμε τη νέα περίοδο.

Όσα μέλη έχουν λίγο διαθέσιμο χρόνο, παρακαλούνται να βάλλουν υποψηφιότητα για τα όργανα του Συλλόγου: Διοικητικό Συμβούλιο, Εξελεγκτική Επιτροπή, μέχρι και την Παρασκευή 22.11.2019, 08.00 μμ.

Είναι πολύ ενδιαφέρον για όλα τα μέλη να θέσουν υποψηφιότητα, έστω για μία θητεία, Όποιος ασχολείται με τη Διοίκηση του Συλλόγου έχει πολλαπλά οφέλη, ατομικά και συλλογικά.

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Νοε21

Μόνο νικητές είχε ο φετινός Μαραθώνιος…

Αποτελέσματα του Μαραθωνίου της 10ης Νοεμβρίου 2019

   Ένας ακόμη Μαραθώνιος Δρόμος γράφτηκε στην ιστορία και όλοι οι δρομείς Μαραθωνοδρόμοι της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019 γράφτηκαν στην ιστορία.

 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου διεξήχθη στην Κλασική Αυθεντική και Αρχέγονη διαδρομή ο 37ος Μαραθώνιος Δρόμος, ο οποίος με τις συνολικές συμμετοχές και τους τερματισμούς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι αφιερωμένος στον Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη.

   Ο αγώνας του Μαραθωνίου, ο οποίος ήταν ο κατ’ εξοχήν αγώνας της χρονιάς, συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ήταν μία λαμπρή γιορτή για την Αθήνα και ολόκληρη την Αττική. Δρομείς από περισσότερες από 110 χώρες του κόσμου συμμετείχαν και έδωσαν «τον αγώνα τον τίμιο». Προσκυνητές και λάτρεις του δικού μας Μαραθωνίου προσέρχονται κάθε χρόνο και μετά γίνονται κήρυκες στις πατρίδες τους για τις συγκινήσεις που πήραν από τη συμμετοχή τους.

   Η Κυριακή αυτή, ενώ ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και ενώ η Μετεωρολογική είχε εξαγγείλει βροχές μετά το μεσημέρι, λίγο πριν την εκκίνηση (09.00 πμ.) άρχισε μία ψιλή βροχούλα, η οποία δυνάμωσε, για να δώσει δροσιά μεν, αλλά και υψηλή βαθμολογία στην υγρασία, η οποία επηρέασε οπωσδήποτε τους αθλητές και ειδικά τους απλούς και ερασιτέχνες δρομείς.

   Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών δόθηκαν διαδοχικά 13 εκκινήσεις (13 «κύματα»), οι οποίες απείχαν μεταξύ τους κάποια λεπτά, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στην ανάπτυξη των δρομέων, αλλά και στους σταθμούς υδροδοσίας.

   Η Λεωφόρος Μαραθώνα και η Λεωφόρος Μεσογείων, από το σημείο της εκκίνησης και σε όλο το μήκος της, μέχρι το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ήταν ένα πολύχρωμο σε ενδυμασίες και σε φυλές «ποτάμι», που είχε ένα και μοναδικό σκοπό, να φτάσει στον τερματισμό, με όποιες θυσίες.

   Πριν τις εκκινήσεις οι Δήμοι που άπτονται της Μαραθώνιας διαδρομής είχαν διοργανώσει αγώνες δρόμου για τα παιδιά της περιοχής τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μελλοντικούς μικρούς υποψήφιους Μαραθωνοδρόμους, να τρέξουν επάνω στην Κλασική Διαδρομή και να λάβουν όλα τα παιδιά το τιμητικό τους μετάλλιο. Στη συνέχεια βέβαια παρέμειναν στο Δήμο τους για να υποδεχθούν και να χειροκροτήσουν όλους τους διερχόμενους δρομείς. Ήταν κάτι το φανταστικό, τα μικρά παιδάκια να έχουν απλωμένα τα χέρια τους και να κάνουν χειραψίες με τους δρομείς και άλλα παιδάκια να προσφέρουν κλαδιά ελιάς.

   Ο Σύλλογός μας από την ίδρυσή του έχει κάθε χρόνο παρουσία με τους αθλητές του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και με τους δρομείς από το «φυτώριο» των Μαραθωνοδρόμων, τόσο στο Μαραθώνιο όσο και στους παράλληλους δρόμους. Μεγάλη ομάδα εθελοντών και αυτή τη χρονιά είχε αναλάβει την υποστήριξη του σταθμού του 40ού χιλιομέτρου, αλλά και άλλες αρμοδιότητες την ημέρα του αγώνα.

   Αναφέρουμε ορισμένα χαρακτηριστικά από τις συμμετοχές μας: το μέλος μας τυφλός Παρολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος Στέργιος Σιούτης τερμάτισε και αυτή τη χρονιά, με συνοδό του το Βασίλη Πιπέρη. Είχαμε όμως και «οικογενειακές συμμετοχές». Το μέλος μας Μάκης Καπέτης και η σύζυγός του Μαρία Τοψή τερμάτισαν στο Μαραθώνιο. Το μέλος μας Νίκος Μπάλσης και ο γιος του Θοδωρής τερμάτισαν στο Μαραθώνιο. Επίσης το μέλος μας Κώστας Τσαγκαράκης και ο γιος του Μάνος τερμάτισαν στο Μαραθώνιο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας Βαγγέλης Βασιλείου έτρεξε και τερμάτισε στο Μαραθώνιο, υποστηρίζοντας έναν αθλητή Α.με Α. με αναπηρικό αμαξίδιο, τον Μ.Γκ. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία, που προήλθε από την προσφορά στο ανάπηρο παιδί. Οι κόρες του Βαγγέλη Βασιλείου τερμάτισαν στον αγώνα των 5.000 μ. και στη συνέχεια μετέβησαν στο σταθμό του 40ού χιλμ., όπου πρόσφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους. Στα 5000μ. τερμάτισε στη 2η θέση της ηλικιακής της κατηγορίας και το μέλος μας Μαίρη Παππά. Στον αγώνα των 10.000 μ. τερμάτισε ο Ταμίας του Συλλόγου Κώστας Στουραΐτης και τα μέλη μας Μωυσιάδης Γιάννης, Πίσχος Άγις, Λούβαρης Γιώργος.

   Πρώτος Έλληνας και τρίτος στη γενική κατάταξη ήταν ο πρωταθλητής μας Κώστας Γκελαούζος, αθλητής του Παναθηναϊκού, με προπονητή του τον Χρήστο Παπαχρήστο. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Κώστας Γκελαούζος εστέφθη πρώτος Πανελληνιονίκης, επιτυγχάνοντας 2:19.01, μία επίδοση που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση των καλύτερων επιδόσεων στην Κλασική Αυθεντική διαδρομή, πίσω από τον Νίκο Πολιά, που κατέχει την καλύτερη επίδοση με 2:17.56 από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Στις επόμενες θέσεις τερμάτισαν: δεύτερος ο Παναγιώτης Καραΐσκος (Π.Γ.Σ.) με χρόνο 2:26.28 και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσώλης με 2:27.31.

   Στις γυναίκες Πανελληνιονίκης αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελευθερία Πατρουλάκη με χρόνο 2:45.49. Δεύτερη ήταν η Κατερίνα Ασημακοπούλου με χρόνο 3:02.31 και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με χρόνο 3:04.26.

   Νικητής στον 37ο ΑΜΑ ήταν ο 42χρονος Τζον Κόμεν (Κένυα) με 2.16.34 και δεύτερος ήταν ο Φελισιέν Μουχιτίρα (Μπαχρέιν) με 2.16.43. Στο Μαραθώνιο συμμετείχε συμβολικά ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας StefanoBaldini, ο οποίος φυσικά έτυχε λαμπρής υποδοχής σε κάθε πέρασμά του.

   Οι καιρικές συνθήκες χαρακτηρίστηκαν από τους πρωταγωνιστές του Μαραθωνίου ως δύσκολες, οι οποίες εμπόδισαν στην επίτευξη καλύτερων επιδόσεων

   Από τη φετινή χρονιά άλλαξε το μετάλλιο των αγώνων. Για ΟΚΤΩ χρόνια οι δρομείς θα παίρνουν ένα μετάλλιο το οποίο θα έχει συλλεκτική αξία, αφού θα το έχουν φιλοτεχνήσει οι διακεκριμένοι γνωστοί εικαστικοί: Κώστας Βαρώτσος, Αλέκος Φασιανός και Γιάννης Ψυχοπαίδης. Θα έχουν επάνω διαφορετικές κάθε φορά παραστάσεις, από γεγονότα ορόσημα από τη γέννηση και την εξέλιξη του Μαραθωνίου

   Στο Μαραθώνιο είχαμε αρκετά περιστατικά – προβλήματα υγείας. Δύο εμφράγματα και αρκετά περιστατικά λόγω κόπωσης και αφυδάτωσης. Σ’ αυτό το σημείο, επισημαίνουμε ότι όποιος επιθυμεί να ασχοληθεί με το τρέξιμο, πρέπει να ξέρει ότι το τρέξιμο διατηρεί και βελτιώνει την υγεία του, αλλά οφείλει προηγουμένως να έχει κάνει λεπτομερή και αυστηρό ιατρικό έλεγχο, αφού ενημερώσει το γιατρό του ότι θα ασχοληθεί με το τρέξιμο και με το Μαραθώνιο.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει όλους όσοι συμμετείχαν και τερμάτισαν στο Μαραθώνιο και στους παράλληλους δρόμους και τους εύχεται και την επόμενη χρονιά να έχουν υγεία και να επιτύχουν τους στόχους τους. Ευχαριστεί και συγχαίρει και όλη την οικογένεια των εθελοντών μας.

   Συνημμένα θα βρείτε όλα τα αναλυτικά αποτελέσματα, στα οποία μπορείτε να δείτε το ρυθμό τρεξίματος του κάθε δρομέα, καθώς και την τακτική που ακολούθησε επάνω στον αγώνα, η οποία του έδωσε τη χαρά να τερματίζει στο ιστορικό και μοναδικό στον κόσμο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Καλλιμάρμαρο προσφέρει ανείπωτες συγκινήσεις, ειδικά τη στιγμή που το αντικρίζεις μόλις έχεις τελειώσει την οδό Ηρώδου Αττικού και απομένουν 200 μέτρα μέχρι την αψίδα του τερματισμού.

ΧΡΟΝΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Νοε01

Οι Μαραθωνοδρόμοι της ΑΝΑΤΟΛΗΣ κι εφέτος στη ……. Μάχη του Μαραθωνίου

Πλησιάζει η μεγάλη μέρα για τους απανταχού Μαραθωνοδρόμους. Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Κλασική Αυθεντική διαδρομή ο 37ος Διεθνής Μαραθώνιος, ο αφιερωμένος στο Ειρηνιστή και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη..

   Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ έχει ανακοινώσει ότι για μία ακόμη φορά καταρρίφθηκε το ρεκόρ συμμετοχών στο Μαραθώνιο δρόμο και στους παράλληλους δρόμους. Περισσότερες από 60.000 οι συμμετοχές.

   Ο Σύλλογός μας και αυτή τη χρονιά θα είναι παρών με τους αθλητές του, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ενταγμένο στη διοργάνωση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου, αλλά και με τους Μαραθωνοδρόμους και λοιπούς δρομείς (μέλη και φίλους του Συλλόγου), από «το φυτώριο» του Συλλόγου.

   Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν ΤΡΕΙΣ αθλητές μας: ο Γεωργούλιας Αλέξης, ο Καρβουνιάρης Θανάσης και ο Τσιγερίδης Γιώργος. Να σημειώσουμε ότι οι Καρβουνιάρης και Τσιγερίδης είναι στην πρώτη εικοσάδα των καλύτερων Ελλήνων Μαραθωνοδρόμων για το 2019.

   Οι δρομείς από «το φυτώριο» θα συμμετάσχουν και στα τρία αγωνίσματα της διοργάνωσης.

Στο Μαραθώνιο: Αναστόπουλος Χρήστος, Ανδρίτσου Βασιλική, Ανδρουλάκης Εμμανουήλ, Αντωνακάκης Σταμάτιος, Αντωνιάδης Ιωάννης, Αντωνίου Παναγιώτης, Βασιλείου Ευάγγελος (Πρόεδρος του Συλλόγου μας), Βρυνιώτης Ευστάθιος, Ζγκούρης Κώστας, Ζηκίδης Αριστείδης, Θεοδωρογιάννης Αναστάσιος (Γενικός αρχηγός), Κάκκαβας Άγγελος, Καπέτης Χρυσόστομος, Κοζυράκης Γιώργος, Κονταξάκης Νικόλαος, Κορρές Μάρκος, Λιόφαγος Δαμιανός, Μητσόπουλος Γιάννης, Μούργκας Χρήστος, Μπάλσης Θεόδωρος, Μπάλσης Νικόλαος, Μπαχάρης Αναστάσιος, Μπουριώτης Ηλίας, Παπαβασιλείου Χρήστος, Παπαθανασίου Θανάσης, Πίτσιος Γιάννης, Ρουσούλης Ελευθέριος, Σιούτης Στέργιος (Τυφλός Παρολυμπιονίκης Μαραθωνοδρόμος), Τοψή Μαρία, Τσαγκαράκης Εμμανουήλ, Τσαγκαράκης Κώστας, Τσαπούρας Στέλιος, Φουστέρης Βασίλειος

 
 
 

Στα 10 χιλιόμετρα ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Ζόλιου Αικατερίνη, Καραγιαννόπουλος Στράτος, Μαράντζας Δημήτρης, Ψαρογιάννης Γεώργιος, Μωυσιάδης Γιάννης, Στουραΐτης Κώστας (Ταμίας του Συλλόγου), Φιλτισάκος Γιάννης (Ειδικός γραμματέας).

 

Στα 5 χιλιόμετρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

Βασιλείου Βασιλική, Βασιλείου Παρασκευή, Μαλλιακούδη Άρτεμις, Ταυριλέζου Βάσω.

Οι αθλητές, κύρια οι Μαραθωνοδρόμοι, βρίσκονται στις τελευταίες ημέρες της προετοιμασίας τους, προσπαθώντας να ενσωματώσουν τα οφέλη των πολύωρων προπονήσεών τους, να ξεκουραστούν και να σχεδιάσουν τον αγώνα, που ένα ολόκληρο χρόνο ανέμεναν με αγωνία.

Ο Σύλλογος ΑΝΑΤΟΛΗ, για αρκετά χρόνια, έχει δημιουργήσει ένα κατάλληλο κλίμα προπονήσεων και προετοιμασίας Μαραθωνοδρόμων, με κατάλληλες οδηγίες και συμβουλές για πρόληψη τραυματισμών, για σωστή διατροφή, αλλά και ένα ευδιάθετο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι προπονήσεις και ο τελικός αγώνας προσφέρουν πολλά οφέλη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχει προετοιμάσει και έχει ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνει:

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: Έκθεση αθλητικών ειδών στις εγκαταστάσεις του Taekwondoστο Παλαιό Φάληρο. Στις ίδιες εγκαταστάσεις τις ίδιες ημέρες θα παραδίδονται οι αριθμοί σ’ αυτούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στους αγώνες.

Την Παρασκευή το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής θα γίνει η επίσημη εκδήλωση κατά την οποία ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS (Ένωση Διεθνών Μαραθωνίων) θα βραβεύσουν τους καλύτερους Μαραθωνοδρόμους του Κόσμου.

Το Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ θα διεξαχθεί το 13ο Συμπόσιο, με θέμα: Τεχνολογία και Μαζικά Δρομικά γεγονότα».

Το μεσημέρι του Σαββάτου στον Αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου του Μαραθώνα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης και η αφή της φλόγας του Μαραθωνίου, καθώς και η μεταφορά τής φλόγας στην αφετηρία του αγώνα.

Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθεί ο αγώνας των 10.000 μ.

Ώσπου φθάνουμε στην Κυριακή 10 Νοεμβρίου με μία σειρά εκδηλώσεων και αγώνων με την κορύφωση όλων αυτών στο Μαραθώνιο δρόμο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 09.00 πμ. με διάρκεια μέχρι και 8 ώρες για όσους έχουν επιλέξει το δυναμικό βάδην. Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί ακόμη ο αγώνας δρόμου των 5.000 μ. καθώς και οι αγώνες δρόμου για τους αθλητές των SpecialOlympics, οι αγώνες δρόμου για τα παιδιά των Δήμων της Μαραθώνιας διαδρομής, ο αγώνας δρόμου 1.200 μ. των παιδιών και ο αγώνας δρόμου 3.000 μ. (τελική φάση) του κύκλου των αγώνων RUNGREECE.

Την Κυριακή το βράδυ θα γίνει η αποχαιρετιστήρια δεξίωση του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα μας, για ΠΕΝΤΕ ημέρες, θα είναι το επίκεντρο ενδιαφέροντος όλου του κόσμου. Έχουμε την τιμή (και την τύχη) να κατέχουμε τον ιστορικό Μαραθώνα, όπου το 490 πΧ. στη Μάχη του Μαραθώνα, οι Έλληνες με ηγήτορες τους Αθηναίους νίκησαν του πολυπληθέστερους Πέρσες. Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο έγινε για πρώτη φορά το αγώνισμα του Μαραθωνίου δρόμου το 1896, στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ανάμνηση της πορείας του Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα της νίκης από το πεδίο της μάχης στην Αθήνα. Σ’ αυτή τη διαδρομή έκανε την πρώτη Μαραθώνια πορεία Ειρήνης ο (τότε βουλευτής) Γρηγόρης Λαμπράκης, ο οποίος μετά από κάποιες μέρες δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σ’ αυτήν τη «νεκρή» τουριστικά περίοδο, η Αθήνα θα πλημμυρίσει από τους αθλητές του κόσμου και τους συνοδούς τους, που προσέρχονται «προσκυνητές» και λάτρεις της Αυθεντικής Αρχέγονης Μαραθώνιας Διαδρομής.

Η διαδρομή του δικού μας Μαραθωνίου είναι από τις δυσκολότερες του κόσμου. Γι’ αυτό και οι επιδόσεις υπολείπονται άλλων Μαραθωνίων. Έχει όμως την αυθεντικότητα και το αρχαιοπρεπές, γι’ αυτό και οι απανταχού Μαραθωνοδρόμοι, επιθυμούν, έστω και μία φορά στην αθλητική τους ζωή, να τρέξουν σ’ αυτή τη διαδρομή.

Ο Σύλλογός μας, για περισσότερο από 20 χρόνια, με πολυπληθή ομάδα εθελοντών, θα συμμετάσχει στη διοργάνωση προσφέροντας υπηρεσίες. Η μεγαλύτερη ομάδα του Συλλόγου θα βρίσκεται στο 40ό χιλιόμετρο, που είναι πλησίον του Μεγάρου Μουσικής, από τις 09.00 πμ. μέχρι 05.30 μμ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εύχεται σε όλους τους αθλητές και τα μέλη του, που θα συμμετάσχουν στους αγώνες να έχουν ένα καλό αγώνα και ένα καλό τερματισμό. Ευχαριστεί και συγχαίρει την ομάδα των εθελοντών μας.

Καλεί τα μέλη του καθώς και όλους του φιλάθλους να παραβρεθούν τις ημέρες των αγώνων στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Καλλιμάρμαρο μοναδικό Στάδιο, αλλά και στις διαδρομές που θα διέλθουν οι αθλητές. Το χειροκρότημα του θεατή είναι η μεγαλύτερη «αμοιβή» του αθλητή.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Νοε01

Αρκετές οι συμμετοχές των αθλητριών και αθλητών μας κάθε Σαββατοκύριακο…

Και πάλι εκτός συνόρων εμφανίστηκαν αθλήτριες και αθλητές του Συλλόγου μας, συμμετέχοντας σε δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Συγκεκριμένα η Τάνια Γούπου, η γνωστή μας πρωταθλήτρια, συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο WIZZAIRSOFIAκαι κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των Ελληνίδων και τη 12η ανάμεσα στις γυναίκες με χρόνο 1:36.14. Η Τάνια με τις συμμετοχές της σε Ημιμαραθώνιους δοκιμάζει την αντοχή της, αλλά συγχρόνως ωριμάζει για τη μεγάλη «συνάντησή της» με το Μαραθώνιο.

Στον 34ο GENERALLMUNCHENMARATHON συμμετείχε ο αθλητής μας Γεωργούλιας Αλέξης και τερμάτισε με χρόνο 3:20.18. Ο χρόνος αυτός δεν ικανοποίησε καθόλου τον αθλητή μας.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Φρανγκφούρτη ο Μαραθώνιος με την επωνυμία MAINOVAFRANKFURTMARATHON. Σ’ αυτόν συμμετείχε και τερμάτισε αρκετά ικανοποιημένη η αθλήτριά μας ΚΟΥΛΙΟΥ ΚΡΙΣΤΑ σε χρόνο 3:46.10.

Στο Μαραθώνιο της Φρανκφούρτης συμμετείχαν συνολικά 106 Έλληνες Μαραθωνοδρόμοι. Πρώτος Έλληνας ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης, ο γνωστός διευθυντής του RUNNINGNEWS και πρώτη Ελληνίδα η 42χρονη Ντενίζ Δημάκη του ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ, με χρόνο 2:50.39, που είναι η 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελληνίδων γυναικών για το 2019.

Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου διεξήχθη ένας πολύ ξεχωριστός αγώνας δρόμου στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ήταν ο 6ος Αγώνας δρόμου 8.500 μ. για ενήλικες και 1.000 μ. για παιδιά με την επωνυμία «6ος Αγώνας Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΕΡΕΝΤΑ» με πολύ μεγάλη συμμετοχή και στα δύο αγωνίσματα. Το ξεχωριστό των αγώνων ήταν ότι δεν υπήρχαν νικητές, δεν υπήρχαν κατηγορίες ηλικιών, δεν υπήρχαν βραβεύσεις, γιατί όλοι οι συμμετέχοντες ήταν νικητές, ξεκινώντας και τερματίζοντας πλάι στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγίας Μερέντα, κάτω από τις οδηγίες και τα συγχαρητήρια του ιερέα Σταματίου Νικολάκη, που επί ΕΞΙ χρόνια είναι αυτός που συνεγείρει όλη την περιοχή και όλη την Αττική.

Στον αγώνα αυτό συμμετείχε ο πρωταθλητής μας (του Μαραθωνίου) ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ, ο οποίος πρώτευσε, αλλά χωρίς χρόνο και χωρίς βράβευση. Στο Γιώργο όμως, θεωρούμε ότι δόθηκε το καλύτερο βραβείο με το χειροκρότημα των πολυπληθών φιλάθλων, οι οποίοι επικρότησαν τη συμμετοχή στον αγώνα ενός πρωταθλητή, χωρίς κίνητρο το βραβείο.

Όλοι όσοι τερμάτιζαν λάμβαναν ένα συλλεκτικό μετάλλιο και μία τσάντα με πολλά «καλούδια» από χορηγίες επιχειρήσεων της περιοχής.

Αρκετοί συμμετέχοντες δρομείς πρόσφεραν στη διοργάνωση είδη τροφίμων για τις ανάγκες της Ιεράς μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής.

Πληροφορίες αντλήσαμε από τις ανταποκρίσεις του αθλητικογράφου κ. Ηρακλή Αθανασόπουλου.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>  

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές και ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2020 1024Χ803

Εδώ μπορείτε να δείτε την προκήρυξη του αγώνα  και να υποβάλλετε τις συμμετοχές σας:

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.